26 ביולי, 2011

תראו מה בישלתי: סלט עדשים קייצי

מנה טעימה, ממלאת, גמישה וצוננת. זה מה שבא לכם עכשיו

שם המנה: סלט עדשים קייצי
הבשלנית: ענתי (50)
דבר הסועדים: "הפכנו לאנשים של עדשים". מלחיץ.
הערה כלשהיא: הסלט הזה לא רק משתלב מדהים עם כל דיאטת קיץ שלא תפילו עליו, הוא אפילו מתאים גם למי שבדרך כלל מתרחק מעדשים. קינואה, זוזי רגע הצידה.

איך מכינים:
מטגנים במחבת שום וזרעי כמון,
מוסיפים חצי חבילת עדשים שחורות קטנות (חפשו את הסוג העדין והקטן. לא תאמינו כמה הן נחמדות, משתלבות וממלאות במידה) ומעט מלח
מוסיפים מים ומבשלים עד רכות בינונית (15-20 דקות, תלוי ברכות שאתם אוהבים)
זה הבסיס לסלט שלכם, המוכן לכל שילוב שתרצו.

אנחנו לקחנו חצי מהכמות (את השאר שמרנו למחר) והוספנו: פלפל אדום, פלפל ירוק וצנונית (שקצצנו לקוביות)
קצת רוקט ופטרוזיליה, כמה גבעולים ועלים של סלרי (קצוצים דק דק דק),
רצועות של קליפת לימון, ובצל ירוק.

לתיבול:
קצת שמן, מיץ לימון, פלפל ומלח,
וגם עשב שום ועירית (שמצאנו בגינה שלנו).

 

להריח את הצנונית. סלט עדשים קייצי במבט קרוב

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באופנה