10 באוגוסט, 2011

תראו מה בישלתי: ירקות מוקפצים עם עוף

אחרי הביקור אצל הדיאטנית הבנו שאין ברירה. חייבים לקחת יוזמה ולהתחיל להקפיץ

שם המנה: ירקות מוקפצים עם חזה עוף ברוטב סויה
הבשלן: מיכה (32)
דבר הסועדים: "היה עוף הדרך!"
הערה כלשהיא: כשחזה עוף הופך להיות התוספת – זה אומר שמישהו בסביבה נמצא בדיאטת ביקיני. שימו לב

איך מכינים:
חותכים לרצועות מאורכות קישואים, פלפל ירוק, גזר, בצל ובצל ירוק.
קוצצים לטבעות כחצי פלפל חריף טרי (ירוק). אזהרה: אי אפשר לצפות את רמת החריפות של המנה כי היא תלויה בפלפל הספציפי שחתכתם. קחו את הסיכון!
מלהיטים ווק (או כל מחבת גדולה) עם שמן זית וחתיכות הפלפל החריף.
כשהפלפל מתחיל קצת להישרף מוסיפים את כל הירקות שחתכתם ומקפיצים.
מוסיפים קצת מלח גס ו- 3 כפות רוטב סויה איכותי (קיקומן או דומה).
פעולת ההקפצה מתבצעת על האש הגדולה של הכיריים והטמפרטורות הגבוהות יגרמו לירקות להתבשל במהירות.
אחרי דקותיים של הקפצה מכבים את האש ונותנים לכל הסיפור להירגע.

בינתיים על קרש החיתוך הסמוך, יש לחתוך חזה עוף לרצועות קטנות.
את רצועות חזה העוף צולים על פלטת מתכת כבדה שמניחים על הכיריים. עדיף כזו עם פסים (כך רצועות העוף יזכו ללוק מפוספס ומגרה).
מקפידים שרצועות העוף לא יתייבשו, דקה על כל צד מספיקה, ומורידים מהאש.
מוסיפים את רצועות העוף שניצלו לתוך הווק עם כל הירקות ומקפיצים את הכל ביחד כדקה.
אפשר להזליף עוד קצת סויה בשלב זה. וזהו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באופנה