03 בנובמבר, 2013

פרוסות של החיים

לרגל יום הסנדביץ' הבינלאומי (היום!) שלפנו מתיקיות התמונות בסמארטפונים שלנו את הסנדביצ'ים הכי טעימים והכי פוטוגנים שצולמו על ידי חברי מרמלדה לאחרונה. פחמימות, תתחתנו איתנו

אחרי שבדקנו בכמה אתרים מפוקפקים ברשת הגענו למסקנה שהיום, ממש ממש היום, חל יום  הסנדביץ' הבינלאומי (אל תבדקו אותנו, לא כדאי להרוס את הכיף). לא עניין של מה בכך עבור אנשים שחולמים על הסידור הקולינרי הזה מהרגע שהם מתעוררים ועד שהשעון מראה 12 בצהריים. ולכן אנחנו, שחוגגים כל יום סביב איזה סנדביץ' טעים אחר, ורק מחפשים מאיפה להגריל את הכריך השווה הבא – החלטנו להתמסר למועד הלא ידוע הזה ולחבק אותו בשתי פרוסות עבות של לחם טרי.

לצורך העניין, שלפו חברי מרמלדה את אלבומי הסמארטפונים שלהם, ובחרו את תמונות הכריכים הכי שווים שיש להם. קבלו את מצעד 14 הדברים הכי טובים בתוך לחם שניסינו ברחבי העולם (והספקנו לתעד רגע לפני שהצלחת התאיידה), פלוס מדד הטעם האישי שלנו. קחו רעיונות או קחו רגע הפסקה וציינו את התאריך כאילו אתם לורד סנדביץ' בכבודו: 

#1 (בתמונה למעלה)
הסנדביץ' – נקניקיית "אקפולקו" מתערובת גורמה באיזון מעולה של בקר וצ'יפוטלה מעושן, פלוס הרבה רליש ובצל מקורמל, בלחמניה טריה וחמה.
און דה סייד – לימונדה ורודה וסלסלת צ'יפס "50-50" כמובן: חצי מתפו"א וחצי מבטטה, עם גרידת לימון מעל. אין מילים.
מאיפה – "הויטרינה", אבן גבירול 54, תל אביב, טל': 03-6960304
מה היינו נותנים עכשיו תמורת ביס – את החלומות שלנו על שבוע בניו יורק.

 

#2

כפרה על הידיים שלך. מתוך "סנדביץ' בר - ברכה" המיתולוגי

הסנדביץ' – תערובת נקניקים מעושנים, חביתה, חסה, מיונז וחריף, בלחמניה רכה כמו פעם שמחוממת לטמפרטורת החדר.
און דה סייד – הערות של ברכה, המוכרת האגדית שפועלת ומרכיבה כאן כריכים טעימים משנת 71' וגוערת בכל מי שמסתפק רק בשכבה אחת של לקס.
מאיפה – "סנדביץ' בר – ברכה" המיתולוגי, שבתאי לוי 12, הדר כרמל, טל': 04-8524394
מה היינו נותנים עכשיו תמורת ביס – שני כרטיסים לפסטיגל כולל חוברת מדבקות.

 

 

#3

ככה אומרים סנדביץ' בספרדית. בוריטו של "טאקרייה"

הסנדביץ' – בוריטו "פויו ורדה" מבצק רך, עם עוף צלוי בגריל, סלסת טומטייו ירוקה, אורז, שעועית, גבינה, פיקו דה גאיו, שמנת חמוצה, סלסה ורדה וחסה.
און דה סייד – מרגריטה ליים קפואה כמו שרק האחים ירזין יודעים לערבב.
מאיפה – "טאקרייה", לבונטין 28, תל אביב, טל': 03-6005280
מה היינו נותנים עכשיו תמורת ביס – את זכויות הקרקע בקבוצת בנייה שנכנסנו אליה בטעות.

 

 

 

 

#4

 

לא כבד עלינו אף פעם. כבד קצוץ בהכנה ביתית

הסנדביץ' – חלה מתוקה קלועה עם כבד קצוץ, ביצה ובצל שהכנו בבית.
און דה סייד – מלפפון חמוץ בחומץ (אנשי המלח – אתם צריכים לראות מישהו מקצועי).
מאיפה – ממטבח ביתנו הצנוע בעזרת מתכון של סבתוש.
מה היינו נותנים עכשיו תמורת ביס –  את המרכיב הסודי של סבתא ברכה: דמעות מהבצל (ומהאכזבה מהנכדים).

 

 

 

 

#5

תגידו רגע שלוש פעמים: פיתתפו"א. הפיתות של אייל שני

הסנדביץ' – פיתה של אייל שני עם תפוחי אדמה לבנים רכים ומהבילים, שמנת חמוצה, מלח גס, וגבעול בצל ירוק.
און דה סייד – גזוז פירות של פעם ומוזיקה אסלית רועשת.
מאיפה – "המזנון", אבן גבירול 23 תל אביב, טל' 03-716-8977; או קינג ג'ורג' 30 , תל אביב (והחל מהשבוע: סניף פריז ברובע המארה, Miznon Paris,
22Rue des Ecouffes, 75004 Paris, France)
מה היינו נותנים עכשיו תמורת ביס – את הכרטיס העתידי שנקנה להופעה של ביונסה. כן, עד כדי כך טעים.

#6

מה שקורה בלאס וגאס, נשאר בבטן. הסנדביץ' של קרנגי


הסנדביץ'
– סנדביץ' רוסטביף עצום (רובן סטייל), עם חסה, עגבניה, ובלי רוטב.
און דה סייד – קיסם שמחזיק את הכול וערימת צ'יפס.
מאיפהממסעדת "קרנגי דליקסטן", במלון מיראג', לאס וגאס.
מה היינו נותנים עכשיו תמורת ביס – את הממיר המקליט שלנו עם כל "שובר שורות" מההתחלה ועד הספויילר שבסוף.

#7

 

אוהבים נקניקיות. נקניקיות הגורמה של PORT 19

הסנדביץ' – נקניקיית גורמה נוסח "ילדים" חלקה מעוף טעים וטרי טרי על הפלנצ'ה, בלחמניה מתוקה רכה, מכוסה הררי בצל מקורמל ורליש.
און דה סייד – בירה ישראלית מקומית, מדוכן "ביר מרקט" הסמוך.
מאיפה – דוכן נקניקיות הגורמה של השרקוטייר אלן טלמור – "פורט 19", שוק נמל יפו.
מה היינו נותנים עכשיו תמורת ביס – זיכוי פתוח לשנה ליערות הכרמל. כולל טיפולים.

#8

וככה אומרים את זה בסינית. סנדביץ' בוקר בסין

הסנדביץ' – לחם "בלי הקשה" מסביב, עם קצח משני הצדדים, ובפנים חביתה, נקניק ומיונז, קלוי וול-דאן בטוסטר.
און דה סייד – מפית בבקשה.
מאיפהרשת WAGAS, המקבילה הסינית המתוקתקת של ארומה.
מה היינו נותנים עכשיו תמורת ביס – כרטיס לשם ובחזרה. ברור.

#9

מתי אתם באים לישראל? מהחלון של פרט-אה-מנג'ה

הסנדביץ' – אחד עם מוצרלה, בזיליקום ועגבניה; אחד עם טונה ומלפפון ירוק; ושניהם בלחמניית ג'בטה ארוכה ופריכה מהבוקר.
און דה סייד – סמות'י פירות יער מתוק-חמוץ.
מאיפה – רשת Pret-a-manger הבריטית והמעולה שהשתלטה כבר על ארה"ב, הונג קונג, פריז והבלוטות שלנו.
מה היינו נותנים עכשיו תמורת ביס – מסמכים לסידור דרכון פולני, מישהו?

#10

בואו, חמודות, היכנסו רגע לכאן. פרנ'ץ טוסט ביתיים

הסנדביץ' – פרנץ' טוסט ביתי. ועוד אחד. ועוד אחד. ועוד שלושה.
און דה סייד –מייפל / ריבת ערמונים / ממרח חרובים בטעם שוקולד/ פירות טריים / שמנת וסלמון. מה שיש במקרר.
מאיפה – אלתור מאולתר שכזה ביום שבת בבוקר.
מה היינו נותנים עכשיו תמורת ביס – את הילדים. הם לא גמרו אפילו חצי.

#11

אני אזמין את מה שהיא הזמינה. הסלמי של כץ-דליקטסן

הסנדביץ' – הסלמי המפורסם של "כץ דליקטסן" – פעם אחת פרוס עבה עם גבנ"צ, ופעם דק-דק וגבוה-גבוה עם כרוב כבוש ורוטב רוסי מיוחד שמכינים במקום.
און דה סייד – מלפפון חמוץ עצום. לא לפספס.
מאיפה – מעדניית Katz's Delicatessen
205East Houston St.
New-York 10002
מה היינו נותנים עכשיו תמורת ביס – את כל 7 הנקודות שצברנו בנוסע המתמיד.

#12

בוקר טוב רעב. סנדביץ' חביתה מ-שיין

הסנדביץ' – פוקצ'ינה אומלט, עם פטה, עגבנייה, בזיליקום, אורוגולה, ואיולי קלאסי.
און דה סייד – חצי פיצה מרגריטה. יש דבר כזה.
מאיפהקפה "שיין 38", שלמה המלך 38 (פרישמן), תל אביב, 03-5276186.
מה היינו נותנים עכשיו תמורת ביס – את המספר של המנקה שלנו. פנוי לה רק בשני.

 

#13

ועוד ביס אחרון מסין. סנדביץ' עוף מ-סנייה

הסנדביץ' – חזה עוף בגריל, עם בייקון, עגבניה וחסה, בלחמניית שומשום פריכה מבפנים.
און דה סייד – מיונז צ'ילי, מלפפון חמוץ (אחד!), קטשופ, וצ'יפס טעים.
מאיפה – ממלון ריזורט בעיר החוף Sanya בסין.
מה היינו נותנים עכשיו תמורת ביס – את הכסא-עור-מסתובב-ממסז' של המנכ"ל. קייטנה לישבן.

#14

הדופלקס האולטימטיבי. המבורגר ביתי, כן, כן

הסנדביץ' – המבורגר דו-קומתיים בהכנה ביתית, עם צ'דר, מיונז ופרוסת עגבניה בכל קומה.
און דה סייד – מים מהבריטה.
מאיפה – מתכון עצמי ובשר בקר מהמעדנייה השכונתית. קלי קלוטוס.
מה היינו נותנים עכשיו תמורת ביס – את השנ"ץ של שבת בצהריים שדפקנו אחרי.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באופנה