שובו של התירס
עופר שני מתענג על שתי מנות שמבוססות על הירק שהכי נתקע בשיניים - התירס. קבלו את הפולנטה ביועזר בר יין ואת הממליגה בסלון
אם יש דבר שאבא שלי אוהב לעשות, זה לאכול תירס. מה שבאופן טבעי הרחיק אותי מן הנושא. מתקופת הנערות אני זוכר לפחות פעם או פעמיים בשבוע את ניחוח התירסים המתאדים להם במטבח בתוך סיר מים גדול. מאז עברו הרבה מים בסיר ואני כבר בן 35, נמנע מתירסים בכל הזדמנות אפשרית, בטענה ניטראלית שהוא נתקע בשיניים. לאחרונה אני מוצא את עצמי אוכל תירס. שלא תבינו לא נכון, אני עדיין מחויב לטענות שאני מפיץ ונאמן לאמונתי שהתירס אינו מומלץ ואינו שימושי בגלל שהוא נתקע בשיניים, אבל מצאתי פתרונות שמאפשרים להתענג על מתיקותו המופלאה מבלי לשאת בהשלכותיו הכבדות. הנה שניים:
הראשונה היא הפולנטה שהיא בעצם דייסה איטלקית שעשויה מקמח תירס דק. ביועזר בר יין, אחת המסעדות המעולות שיש בישראל, היא מוגשת עם ביצה עלומה שעליה נחה פרוסת פטריית כמהין עם מלח גס. קשה לתאר את מופלאות הטעמים והמרקם המיוחד שיש למנה הזו. היא די כבדה לכן מומלץ להזמין אותה אחרי צ'ייסר או שניים של וודקה. הפולנטה לא תמיד מופיעה בתפריט אבל כדאי לשאול אם יש. השנייה היא הממליגה הרומנית, שכמו אחותה האיטלקית (הפולנטה), גם היא מעין דייסה שעשויה מתירס. השף של מסעדת "הסלון", אייל שני, מכין אותה מתירס טרי שהוא קוצץ ביד ומגיש אותה כמו כנאפה על מגש גדול מאלומניום. מבחינתי המנה הזו היא סטארטאפ. הממליגה שנצרבה בתנור לוהט שוחה ברוטב עגבניות משוגע ועליה מונחת גבינה גרוזינית צלויה. זו מנה שיש עליה קונצנזוס והיא אחת המנות המנחמות ביותר שטעמתי בחיי. אפילו ילדים אוהבים אותה!
פולנטה ביועזר בר יין – 58 ש"ח, יועזר 2, כיכר השעון, יפו, טל': 03-6839115
ממליגה בסלון – 50-150 ש"ח (תלוי מה יש בפנים), מעבר יבוק 8 , נחלת יצחק, תל אביב, טל': 052-7035888