15 בדצמבר, 2011

לאכול, להתפלל, לשאוב

כבר שנים שאנחנו עורכים סקר בנושא - איפה שוכנות מנות הפסטה ארביאטה הכי טובות, וזו של "ספגטים" נכנסה לפנתיאון בלי למצמץ

כמו שלכל אחד במדינה יש את סקר הפלאפל הפרטי שלו (לפי תחשיב – כמה שיותר נידח ומלוכלך = יותר טעים לי), והדרך שלו למנה המושלמת (שלנו – עם הכול, הולד דה עמבה), אנחנו מכירים אנינת טעם אחת שעושה אותו דבר כבר שנים עם פסטה אה-לה-ארביאטה, מנה רומאית קלאסית. מתברר, שגם המיקס הכי פשוט בתפריט – של עגבניות, שום, צ'ילי אדום ושמן זית, ואפשר גם בזיליקום – יכול לנוע מנפילה ועד הצלחה מסחררת. בשביל האתגר, לקחנו אותה בשבוע שעבר מתחת לבית לסניף "ספגטים" לראות כמה "קולוסיאומים" היא תעניק לפרשנות החדשה שלהם.

הסניף הוותיק, שעבר מספר גלגולים ורמונטים מאז מפגשי הכיתה שהיינו עורכים שם כל שישי, השיק לאחרונה תפריט ומיתוג חדש בשם The Eatalian's, ששם דגש על קולינריה איטלקית אסלית, חומרי גלם טריים ומנות בסיס שכל מאמא מכירה. יש ראשונות חדשות (כמו אינבולטיני מלנזנה), סלטי שוק טריים, פיצות בהשראת אלו המוגשות בנאפולי, רוסטיקות בטאבון, אסקלופים ועוד –  אבל אנחנו פה כאמור לאיסוף מידע חשוב למדגם הארביאטה, או כפי שחברתנו מכנה זאת "ארבי-דאטה". חצי שעה ועשרים מפיות אחרי זה – סיימנו לאכול, להתפלל (שאין עלינו כתמים של רוטב) ולאהוב, עד שהחליטה המבקרת – אחלה מנה. העגבניות אולטרה טריות, החריפוּת בדיוק במידה הנכונה ובלי קונצים, אין שמץ של רוטב מקופסא או מונוסודיומים למיניהם, והכי חשוב – הפסטה (ריגטוני – צינורות קצרים וחלולים בעלי קוטר גדול) בושלה למידת האל-דנטה הנכונה ואיכלסה כמות נדיבה של רוטב, מבלי לנזול ולהימרח בעצמה על המזלג.

גמרנו הכל והחלטנו סופית – ארבעה קולוסיאומים ופורום אחד. לא פחות.

ריגטוני ארביאטה – 44 ש"ח (כחלק מהתפריט החדש ברשת)
"ספגטים –  רשת מסעדות לאוכל איטלקי בפריסה ארצית", טל': 2223*, 09-8857555, www.spaghettim.co.il


יאממי. מנת הארביאטה שאכלנו ב-"ספגטים" (צילום: דניאל ווינברג בר-זאב)



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באופנה