21 ביולי, 2011

תראו מה בישלתי: שלושת הגדולים

ואחרי שבחודש האחרון הפצצתם את עמוד הפייסבוק שלנו עם יצירות שהפקתם אתם על הכיריים - הרשו לנו להציג בהתרגשות את שלושת המנות הזוכות בתחרות

#1 המנה של תמר געש:

שם המנה: "פסטה עם רוטב עגבניות, בזיליקום טרי מהגינה וגבינת פרמג'אנו אמיתית (שאני שומרת עליה בקמצנות רבה)"
הבשלנית: תמר (48.5)
דבר הסועדים: "אמא, אפשר עוד?"
הערה כלשהיא: היינו נותנים רגל כדי לשים יד על פרמג'אנו אמיתי. מי קופץ בקרוב לטוסקנה?


איך מכינים:

מחממים בסיר כרבע כוס שמן זית
מטגנים עד שקיפות שני בצלים קטנים או אחד גדול + שתי שיני שום קצוצות
מוסיפים קופסא שלמה של עגבניות מרוסקות ("ממליצה מאד על אלו מתוצרת Mutti. אני משתדלת לקנות כחול-לבן, אבל אלו האיטלקיות מצויינות וזולות יותר מהמוצר המקומי)
מתבלים במלח, פלפל שחור טרי טחון ומעט סוכר
מוסיפים מעט מים (נגיד קצת פחות מרבע כוס) ומבשלים כ-15-20 דקות
לקראת סוף הבישול – זורקים לסיר חופן עלי בזיליקום טריים קרועים
שופכים על הפסטה המבושלת, ומגררים הרבה גבינת פרמג'אן אמיתית

 

 

 

#2 המנה של רונה וידה:


 

שם המנה: חגיגת אנטי פסטי זוקיני על פסטה
הבשלנית: רונה (27)
דבר הסועדים: "נשארו עוד קישואים לנשנש?"
הערה כלשהיא: רונה מספרת שלפני הצליה בתנור – היא הוסיפה במרכז מגש האפיה לימון שלם, שהציף את הבית בארומה מדהימה. רונה, מתי את באה לבשל אצלנו?


איך מכינים:

קחו 6 קישואים גדולים כהים או צהובים (או שלבו גם וגם)
או הוסיפו כל ירק אחר שאתם אוהבים באנטיפסטי שלכם (חצילים, פטריות, בצל, שומר. עגבניות – לוקחות יותר זמן, כמעט 3 שעות)
הדליקו את התנור על 200 מעלות
פרסו את הקישואים (או הירקות) לאורכם.

בכלי נפרד הכינו תערובת מ-5 כפות שמן זית,
פלפל שחור גרוס (תלוי במידת החריפות שאתם אוהבים, אני שמה חצי כפית פלפל שאטה), שום,
מיץ מלימון שלם סחוט, 4 גבעולים של טימין (שפיררתי מעל), 2-3 גבעולי רוזמרין, ומלח ים אטלנטי.

ערבבו את כל התבלינים יחד
בעזרת מברשת בישול – משחו את הירקות שבחרתם משני הצדדים
סדרו על מגש עם נייר אפייה את הירקות (ניתן לסדר צמודים זה לזה)
הנמיכו את החום ל-180 מעלות והכניסו את המגש ל25-30 דק' (תלוי במידת העשיה שאתם אוהבים)
את הלימון הסחוט – ניתן להכניס במרכז המגש – נותן ריח מדהים בבית.

ניתן לשדרג עם פסטה בצד (שהכנו ברוטב יין לבן, עגבניות, טימין, שמן זית ובזיליקום), וכל גבינת פטה טובה שתרצו – מעל.

 

 

 

#3 המנה של מיכל עמנואל:

 

 

שם המנה: פאייה אוויר-ים-יבשה (עוף, שרימפס, כתף בקר וצ'וריסוס עם אורז וירקות)
הבשלנית: מיכל (31)
דבר הסועדים: "שלוש… שתיים… אחת. חוסל"
הערה כלשהיא: מיכל מספרת שגם שני הילדים שצורפו לשולחן לרגל הפאייה החגיגית – לא עשו פרצופים וצללו פנימה בשמחה. נשאר עוד?

 

איך מכינים:

רכיבים ל-8 מנות:
3 כרעיים של עוף מפורקים ל-3 פולקע ו-3 ירכיים, בלי עור
1/2 ק"ג בשר בקר איכותי חתוך לקוביות קטנות
4 צ'וריסוס
בצל גדול קצוץ גס
4 שיני שום קצוצות
גמבה גדולה חתוכה לקוביות קטנות
2 עגבניות חתוכות גס
חופן שעועית ירוקה טריה
2 כוסות אורז
1 ליטר מים רותחים או מרק עוף רותח
כפית צ'ילי גרוס
כמה חוטי זעפרן או כפית וחצי כורכום
כף פפריקה מעושנת
מלח+פלפל שחור גרוס
חבילת שרימפסים (לא מבושלים) מקולפים קפואים- מופשרים ומסוננים

אופן הכנה:
– מחממים שמן במחבת גדולה וכבדה ומטגנים את העוף מכל הצדדים עד להשחמה ומניחים בצד. חוזרים על הפעולה עם קוביות הבקר.
– בסיר פאייה גדול (אם אין אז שני סירים, כמה שיותר רחבים ובעלי מכסה. אני השתמשתי בסוטאז' גדול ובעוד סיר בינוני) מחממים שמן, ומטגנים את הצ'וריסוס עד להזהבה.
– מוסיפים בצל ומזהיבים, מוסיפים את השום ומערבבים.
– מוסיפים את הגמבה והעגבניות ומערבבים.
– מכניסים את האורז, מוסיפים את המים או המרק הרותחים, מתבלים ומערבבים.
– מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש קטנה עוד 20 דקות. בודקים כל הזמן ואם חסרים נוזלים, מוסיפים מים רותחים.
– לאחר חצי שעה מוסיפים את השעועית הירוקה ומערבבים, ומניחים את השרימפסים מעל התבשיל.
– מכסים וממשיכים לבשל עוד 10 דקות.
– מגישים ישר מהסיר עם בירה צוננת ליד.

 

>> הפרסים בתחרות ניתנו מתנת "קיצ'ן וורקס". ברכות לזוכות!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באופנה