17 באוגוסט, 2011

תראו מה בישלתי: פילה דניס צלוי בתנור

עם המחבת הנכונה (מברזל יצוק) והאטיטוד המדוייק (מצב רוח לדגים) - אתם יכולים לאכול בעוד חצי שעה בערך - תענוג כזה בדיוק

שם המנה: פילה דניס צלוי בתנור
הבשלן: אסף (45)
דבר הסועדים: "חסר רק נוף של כרתים מהחלון ואנחנו הכי ביוון שאפשר".
הערה כלשהיא: אסף מציין שמחבת מברזל יצוק מצופה אמייל – זו השקעה טובה לכל החיים. תוסיפו לזה גם כורסת עיסוי לרגליים ומבחינתנו אתם מסודרים.

 

איך מכינים:
לקנות פילה של דניס או לברק או כל דג לבן אחר.
מצרכים נוספים- עגבניות, בצל, עלי מרווה יבשים, שמן זית, מלח גס

תיבול הדגים לפני הרכבת המנה: ללטף את הדגים עם ידיים מלאות בשמן זית. טוב טוב ומכל הצדדים. להוסיף קצת מלח גס וקצת עלי מרווה יבשים מכל צידי הדג. לתת לכל הסיפור הזה לנוח בצלחת לפחות עשר דקות לפני הבישול.

הרכבת המנה: לחתוך כמה בצלים וכמה עגבניות לרבעים (אפשר גם עגבניות שרי ואז לחתוך לחצאים).
להניח את הדגים על מחבת גדולה מברזל יצוק (כזו שאפשר להכניס לתנור), לפזר את העגבניות והבצלים ליד הדגים.
להזליף טיפה שמן זית על כל אחד מהמרכיבים שבמחבת ולסחוט עגבניה אחת עם זרעיה על הדגים ושאר המרכיבים. לפזר מלמעלה על הכל קצת מלח גס ועוד עלי מרווה יבשים ולהכניס לתנור שחומם מראש.
הטמפרטורה בתנור לא צריכה להיות גבוהה מדי (עד 200 מעלות). לאחר 15 דקות של בישול מוודאים שהבצל והעגבניות כבר מתחילים להתבשל וזה הזמן להדליק את הגריל של התנור כדי לקבל צריבה מלמעלה. 5-7 דקות והמנה מוכנה.

 

>>>> רוצים שגם המנה שלכם תופיע במדור "תראו מה בישלתי" של מרמלדה?
שלחו לנו תמונה ומתכון מלא למייל המערכת או שתפו בעמוד הפייסבוק שלנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באופנה