22 במאי, 2011

תראו מה בישלתי: אורז תאילנדי

יש לכם אורז ששכב לילה במקרר וזקוק לשדרוג דחוף? זה המתכון בשבילכם

שם המנה: אורז בנוסח תאילנדי
הבשלן: רן (33) לפי מתכון "שזכרתי מתוכנית בישול אוסטרלית"
דבר הסועדים: אפשר עוד?
הערה כלשהיא: ככה יעשה לאורז סחי ומשעמם – אשר החבר'ה חפצים לשדרגו


מתכון לאורז תאילנדי:

קוצצים שן שום וטוחנים אותה יחד עם קצת מלח גס (עדיף ידנית בעזרת מכתש ועלי)

מחממים קצת שמן קנולה במחבת ומוסיפים את השום והמלח.

מטגנים כמה שניות בלבד אורז מבושל שהתקרר לגמרי (אורז חם שזה עתה בושל – יידבק לכדי עיסה), ומערבבים מעט

מוסיפים בצל ועגבניה שנחתכו מראש לפרוסות וממשיכים לערבב

יוצרים גומחה באמצע התערובת – עד שרואים את תחתית המחבת.

לתוך הגומחה שופכים ביצה – שטרפנו קודם לכן עם קצת מלח ופלפל.

מבשלים את הביצה עד שהיא מקבלת צורה "מקושקשת" ומערבבים עם שאר האורז במחבת.

מוסיפים כפית רוטב דגים (שניתן לקנות ברשתות השיווק השונות ובחנות "מזרח ומערב") ומערבבים מהר.

מפזרים למעלה מעט כוסברה קצוצה ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באופנה