28 בפברואר, 2013

שיין ברייט

מישהו צחצח וחידש את היהלום שלנו, בית הקפה הוותיק Shine 38, והפך אותו למטבח איטלקי מסורתי וטעים. אהבה ממבט שני

קורה לכם לפעמים שאתם פוגשים חבר שאתם מכירים שנים, ופתאום הוא נראה לכם זורח מתמיד? במבט ראשון הכול כאילו במקום ובול אותו דבר. אבל כשחוקרים פנימה, מתברר שהבנאדם עבר שינוי מהיסוד. לנו זה קרה השבוע כשעברנו ליד קפה הבית הקודם שלנו, שהיה המקום הקבוע לבראנצ'ים בשבתות (ודייטים ראשונים) – Shine 38. מבחוץ כמעט פספסנו את זה, אך בפנים חיכתה לנו מהפכה. לא פחות.

מתברר שאחרי עשור של אספרסואים וסלטי ביסטרו, בית הקפה השיקי עם החלונות הכי שווים בתל אביב, החליף ידיים, תפריט וכסאות, והפך להיות מטבח איטלקי קלאסי שכונתי ומענג. הבעלים החדשים שצחצחו והבריקו את היהלום הזה מחדש, הם האחים יריב הדרו וצח פדלון שגם ייסדו את "הפיצה" בבוגרשוב (יאמי!). כדי להשאיר את הצביון והאטיטוד הקולי הבלתי מעורער, החליטו לא לשנות את השם (ריספקט), ולא לשחק יותר מדי עם העיצוב והמבנה הכללי, למעט שינוי מהותי אחד: חצי מהבר פינה את מקומו לטובת תנור טאבון ענקי שיובא במיוחד מאיטליה, וממנו יוצאות עשרות פיצות ופוקאצ'ות טעימות כמו שהחבר'ה יודעים לעשות, לפי תפריט חדש ומגוון שהרכיב השף והמוסקטר השלישי, שי כספי (אקס "קפה נואר"). מי שהקטע שלו זה דווקא פחות פיצות קריספיות (מי אתם?!) יישמח לגלות המון אפשרויות בגזרת הפסטה שמוכנה כאן תוצרת בית (כמו טאליאטלה רוזה ארטישוק, לינגוויני בייקון ועגבניות מיובשות או ראגו מדהים שניסינו), וגם בשרים ודגים (המבורגר מק' שיין מאנטריקוט, למשל), ראשונות שלא פוגשים כל יום (קרוסטיני עם ממרח כבד עוף וקורנישונים, מישהו?), מגוון ארוחות בוקר עשירות שמוגשות עד מאוחר (פריטטות, פוקאצ'ינות, גרנולה ביתית טובה), קינוחים שנרקחים פה ותפריט אלכוהול מכובד שכולל עדיין את הסנגריה המיתולוגית של המקום. כי יש דברים שלא משחקים איתם.

זוהי זריחתה של הזריחה.

Shine 38, קפה שיין החדש – מטבח וקפה איטלקי קלאסי
המלך שלמה 38, תל אביב, טל': 03-527-6186, דף הפייסבוק, לתפריט החדש – הציצו כאן.

 

מריירים על הבר. קפה שיין החדש


 

[PSGallery=cm3xbujl7c]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באופנה