10 באוגוסט, 2010

פתיתי קיץ

נלי קרפנר מכתיבה לכם מתכון לארוחת צהריים בריאה לילדים הנופשים. החזירו את הבורקסים בחזרה לפריזר

אוגוסט, חם, איזה כיף להיות כולם יחד בבית במזגן. עכשיו יש לנו המון פנאי וזמן איכות עם הילדים שנמצאים בחופש, וזו הזדמנות נפלאה לתת לילדכם חמרי גלם פשוטים אך משודרגים, כאלה שמגיעים מרשימת המצרכים שאהובים על כל הילדים.

למשל פתיתים, אבל כאלה מקמח מלא, ונצרף לזה מספר ירקות שילדיכם אוהבים. מספיק ירקות משני סוגים בכדי ליצור מנה לא מורכבת, כי ילדים ידועים בהעדפותיהם לאוכל פשוט. במתכון שלי אני משתמשת בברוקולי ופטריות. אתם מוזמנים להחליף לירקות אחרים לפי טעמם של הילדים, ולעקוב אחרי המתכון. ואולי זה הזמן להחליף תפקידים, תנו לילדים לפנק אתכם, ולבשל בעצמם הפעם.

פתיתים מקמח מלא עם ירקות


מצרכים ל- 6-8 מנות:
2  כוסות פתיתים מקמח מלא
3  כוסות מים רותחים
8  פטריות פורטובלו גדולות פרוסות דק
4  גבעולי ברוקולי קלופים ופרוסים דק, וכן פרחי ברוקולי מופרדים
2 בצלים ירוקים קצוצים
3  שיני שום קצוצות
3 כפות שמן זית (לטיגון הירקות ולתיבול)
מלח ים
פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:
מחממים את שמן הזית במחבת.
מטגנים את השום כחצי דקה.
מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ- 5 דקות עד להשחמה.
מוסיפים את הברוקולי ומטגנים הכול ביחד למספר דקות נוספות.
מוסיפים את הפתיתים ומערבבים.
מתבלים במלח ים ובפלפל שחור ומכסים במים רותחים.
ממשיכים לבשל על אש נמוכה, מכוסה כ-8 דקות עד שאין מים נוספים במחבת.
בעת ההגשה מוסיפים את הבצל הירוק.

ניתן לצפות בהכנה של המנה כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באופנה