13 בנובמבר, 2012

ערכת חורף מושלמת

הרגע שחיכינו לו מאוגוסט הגיע - יריית היורה הרשמית כבר מאחורינו. בול הזמן להתארגן על קיט חורפי מושלם: צעיף, שטיחון, קדירה. דני רופ, תעשה לי פתית שלג

איזה כיף. בתי הקפה כבר הקימו לעצמם חממות קטנות על המדרכה, ברדיו שמו לפחות 3 פעמים את Rain של מדונה, ואפילו הצלחנו להפיק חליטה אחת בקומקום המתחכם שקיבלנו מההורים (זה קודם מים ואז זורקים פנימה את הפרח הסיני, או להפך?). בקיצור, מבחינתנו אפשר רשמית להתניע את החורף. ויפה שעה אחת קודם (בשביל מה הזזנו שעון לפני חודשיים, תכל'ס).

אז לכבוד העונה הכי אירופה בבית (פרס לראשון שמוצא את הציפה הגדולה של הפּוך), החלטנו להתארגן על ערכת חורף קטנה שתכניס לאווירה הנכונה – צעיף אחד, שטיחון סרוג, וקדירה לנזיד אימתני (כולל בונוס כיפי: מתכון לתבשיל עוף ואורז משפחתי, ראו בהמשך*). כולם בעבודת יד, וכולם עושים לנו חורף בכל תא בגוף.

שכפלו את הערכה שלנו, או הרכיבו אחת משלכם. נתראה מעבר לשלולית של קינג ג'ורג' (למישהו יש חסקה להשאלה?):

#1
מה – קדירת חימר מחרס בגוון זהוב, מתאימה לבישול בתנור (לא על גז), בעבודת יד. כל כלי מגיע עם גלויית מתכון לבישול בשר, עוף או צמחוני, במתנה עם המשלוח.
כמה ומאיפה – 490 ש"ח, מהחנות של הגר הירש.
טיפ חורפי של מקצוענים – אם לבן זוגכם קר, נסו לחמם אותו בדרכים לא דרכים.

#2

הגנת העורף. צעיף בעבודת יד של נועה לוי-ערן (צילום: תהילה שטנגר)


מה
– צעיף פסים גדול מצמר בעבודת יד, לנשים ולגברים (ניתן ללבש גם כשאל), הנתפר בעיירה בויאטנם, שם מעצבת נועה לוי-ערן את כל נעליה ומוצריה.
כמה ומאיפה – 329 ש"ח (נותרו בודדים בלבד, 80 ס"מ על 205 ס"מ), מהחנות Abramey.
טיפ חורפי של מקצוענים – מיד כשאתם מתחילים להרגיש קרירות – סגרו את החלון. באחריות.

#3

נעים עד קצות הבהונות. שטיח בסריגה ידנית של עותי יעקבי

מה – שטיח בסריגה עגולה בסגנון Doily ("מפית תחרה"), מחוטי טריקו נעימים למגע, בצבעים מהממים ובעבודת יד של עותי יעקבי.
כמה ומאיפה – החל מ-180 ש"ח לשטיחון (קוטר 75 ס"מ), ועד 300 ש"ח (קוטר 120 ס"מ), בהזמנה והתאמה אישית של צבעים, להשיג מהחנות של OOTY.
טיפ חורפי של מקצוענים – הדליקו את הדוד. זה יכול לסייע ברגעים של מקלחת.

*בונוס חורפי לקוראי מרמלדה – מהמעצבת הגר הירש: מתכון לקדירת עוף ואורז משפחתית (מתאים לקדירה גדולה):
– כוס אורז בסמטי מלא, שטוף.
– קוביות של: גזר, עגבניה, בצל, שומר, 4 תמרים (וכל ירק אחר שאוהבים).
– לקצוץ: כוסברה ופטרוזיליה בנדיבות, 4 שיני שום, 1/2 פלפל צ’ילי, תפוזון סיני או כמה רצועות קליפת תפוז.
– לשים בקדרה. לתבל במלח, פלפל שחור, 2-3 כפות שמן זית. לערבב היטב.
לסדר מעל עוף שלם או 4 כרעיים או 3 עופיונים, למרוח על העופות מעט שמן זית, לשפוך 2 כוסות מים רותחים, לסגור את הקדרה ולהכניס לתנור קר.
לחמם ל-200-220°c ולאפות כשעתיים. להוציא, להגיש לשולחן בקדרה (או הצעה נהדרת: לעטוף את הקדרה החמה במגבת גדולה, לקחת בקבוק יין, ולצאת לפיקניק בלי לעשות סיפור גדול…).

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באופנה