20 באוגוסט, 2009

ספרות גורמה

הוצאה לאור של ספרי בישול אישיים בשם "מבשלים ספרים" היא הדרך הכי יעילה לשמר לעד את פתקי המתכונים המצהיבים שירשתם מסבתא

בתחום האכזבות הקולינריות, אין הרבה תרחישים מתסכלים כמו האירוע הבא, שחווינו באופן אישי: נניח שאתם חשים געגוע עז ופתאומי לאחד ממטעמיה המיוחדים של סבתכם, מנוחתה עדן, ונזכרים שיש ברשותכם פתק מצהיב עם מתכון שהכתיבה לכם לפני שנים. אתם מפשילים שרוולים ונכנסים למטבח כשדמעות בעיניכם (מהבצל, אבל גם מהנוסטלגיה) רק כדי לגלות שסבתא החסירה רכיב או שניים מהמתכון המקורי, מן הסתם כדי שייצא לכם תבשיל שהוא רק "על יד" ולא בדיוק-בדיוק. למה? כדי שתדעו להעריך אותה. זה למה.

רותי כרמי ודורית טוקמן, שתי חברות טובות, החליטו לשמר לעד את מתכוניה הטורקיים של סבתא רחל, והקדישו שנתיים ליצירתו של ספר הבישול "סבתא רחל מבשלת". אחרי שרכשו על בשרן ניסיון בתחום ההוצאה לאור, הביטו השתיים לאחור והבינו שעבר עליהן תהליך יצירה נפלא. עכשיו הן מציעות לאנשים כמוכם וכמונו להגשים בעזרתן חלום, ולהוציא לאור ספר שהוא "כמו חליפה התפורה לפי מידה". ההוצאה שלהן, "מבשלים ספרים" שמה, מתמחה אמנם בספרי בישול, אבל הן בהחלט ישמחו להוציא לאור גם ספרים אחרים. במילים אחרות, אם זה מה שתמיד רציתם לעשות אבל פחדתם להקדיח את התבשיל בגלל חוסר ניסיון בתחום המו"לות – צרו איתן קשר. ואם במקרה עולה בדעתכם להפיק דווקא את "ספר הקינוחים ההורס של הדוד מוריס", אל תשכחו להזמין אותנו ליום הצילומים של הפרק "קרם ברולה וחברים אחרים". שיהיה מי שיעזור לחסל.

הוצאה פרטית של ספר בישול – כ-10,000 ש"ח ל-50 עותקים (המחיר משתנה ותלוי בהיקף התוכן, במספר העותקים, בעיצוב ובגודל)
לפרטים נוספים – "מבשלים ספרים", טל': 052-3558056 (רותי), 054-7825509 (דורית), http://mevashlimsfarim.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באופנה