20 באפריל, 2012

מנשנשים פנטונים

בזמן האחרון, נראה שאין לנו דרך לחמוק מאובססיית פָּנְטוֹן שאוחזת בכל דבר ועניין. פנטון, נו, אתם יודעים, החברה האמריקאית שהחליטה לעשות סדר בסקאלת הצבעים, והגדירה לכל גוון בעולם מספר סידורי מדוייק, כדי שלמעצבים גרפיים ובתי דפוס יהיה קל לתקשר ללא טעויות (אין לכם מושג כמה מעורפל זה לבקש "תצבע את הכותרת בירוק דשא"). ואם חשבנו שכבר ראינו כל סוביניר פנטוני שקיים בשוק (קופסאות, כסאות, מחברות, מאגים, כיסויי אייפון, כאלה) – הרי ששום דבר לא הכין אותנו לקראת הטירוף הבא: אמילי דה גריוט (Emilie de Griottes), מעצבת מזון צעירה מצרפת, מתחזקת כבר שנתיים וחצי אתר קסום וחלומי ברמות מסוכנות, העוסק כולו באהבות הגדולות שלה: אוכל, עיצוב, צילום ויצירה. אמילי נבחרה כבר להציג עבודות במגזינים וספרי בישול נחשבים, ועובדת בימים אלה על גרסה באנגלית לאתר שלה, אך בין לבין היא דואגת לצ'פר את גולשיה בתמונות של מנות מהפנטות שלא נעים לאכול מרוב יופי.

אחד הפוסטים האחרונים שלה מציג בגאוניות פרוסות טארט של מיני מאכלים אותם סידרה וקטלגה לפי – נחשתם נכון – צבעי פנטון. איך לא חשבו על זה קודם? כך למשל יש טארט עם פירות יער בצבע ארגמן (סליחה, פנטון 1979), יש פרוסה עם בננות ושוקולד לבן (7507), יש גזרים, עגבניות, לימונים ועוד. הציצו בתמונות המגרות, טיילו אחורה בעבודות קודמות של אמילי ותראו איך החיים יכולים להיות ורודים-ורודים (פנטון 1767).

לאתר ולפוסט המלא (בצרפתית) – עברו ל-www.Griottes.fr

יפה שבא למות. מתוך www.griottes.fr

 

 

 

מעתה אמרו - "צהוב 7507". מתוך www.griottes.fr

 

 

 

למנחשים נכונה מה יש על הקרקר - יוגרל דלי טמבור. מתוך www.griottes.fr

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באופנה