27 ביולי, 2010

טארט אפ

נלי קרפנר מכינה לכם טארט פירות טעים ובריא. יש דבר כזה

בפתח ספר הבישול של אחת השפיות, אותן אני מעריכה, פראן קוסטיגן, היא כותבת: "אני אוכלת מתוקים כל יום בהנאה רבה, ללא רגשות אשם ובמתינות כחלק מתזונה מלאה אורגנית – למרות שלא תמיד זה היה כך עבורי".

כמו מרבית האנשים גם אני אוהבת מתוקים, אבל לא אוהבת להרגיש רגשות אשמה אחרי הקינוח (או בכלל לקשר בין אוכל ורגשות אשמה… ).

בחיפושים אחרי הקינוח המושלם הגעתי למתכון של העוגה הנפלאה הזאת. היא מכילה את כל המרכיבים המצוינים האופיינים למטבח הבריא כמו: שקדים, תמרים, שמן קוקוס ומגוון פירות עונתיים.

אני נוהגת להכין אותה לעיתים תכופות ונהנית לשלב בה תות שדה, דובדבנים, קיווי ופירות יער. ניתן לעשות כל שילוב של פירות עונתיים אותם אתם אוהבים.

העובדה המשמחת בעוגה הזאת היא דווקא המצרכים שאינה מכילה: אין בה קמח לבן, סוכר לבן, חמאה, שמנת וחומרי גלם מעובדים נוספים שהופכים את מרבית הקינוחים לפצצת קלוריות וסוכרים מיותרים. יחד עם זאת היא עשירה, טעימה ומתוקה. והנה המתכון:

 

טארט פירות עם קרם קשיו וקוקוס, ניתן להשתמש בתבניות אישיות קטנות או בתבנית עוגה קפיצית


ציפוי הפירות:

• 2 כוסות פירות נקיים וחתוכים לרבעים
• 0.4 כוס סירופ אגבה
• 2 כפיות תמצית וניל

 

הכנה:
1. לערבב היטב את הפירות, האגבה והווניל בקערה
2. לצקת את התערובת לתבנית ולאפות בתנור בטמפרטורה של º115 למשך 20-30 דקות – עד שהפירות מתרככים.

 

בצק (מורכב משקדים טחונים בלבד)
½1 כוסות קמח שקדים גס (שקדים טחונים)
½1 כוסות קמח שקדים דק
3-4 כפות ממרח תמרים
⅓ כוס סוכר חום
½ כוס שמן קוקוס

 

הכנה:
1. לערבב וללוש היטב את כל המרכיבים עד לקבלת בצק אחיד.
2. לחלק את הבצק לפיסות בגודל שווה (בהתאם למספר המנות) וללחוץ את הבצק עם היד בתחתית התבניות האישיות מהמרכז לצדדים- בכדי שהעובי יהיה אחיד.
3. בכדי שתחתיות הבצק יתקשו- יש לקרר לפחות שעה ולהשאיר במקרר עד למילוי.

 

קרם קשיו (הפירות המתאימים לקרם הם פפאיה ומנגו)
• 1 כוס אגוזי קשיו לא קלויים שהושרו במים לפחות שעתיים
• 1 כוס פירות חתוכים לריבועים
• ⅓ כוס סירופ אגבה
• ¼-½ כוס מים מינראליים בטמפרטורת החדר
• 3 כפות שמן קוקוס
• 2 כפות תמצית ווניל (או תוכן של ½ מקל וניל)

 

הכנה:
1. לקצוץ את כל המצרכים במעבד מזון עד שמתקבל קרם חלק.
2. יש לצקת את המים בהדרגה בכדי להימנע מקבלת תערובת דלילה מידי.
3. למלא כל תבנית אישית (עם תחתית בצק) בקרם השקדים בגובה התבנית.
4. לכסות ולהחזיר למקרר לשעתיים לפחות.

הגשה: לחלץ בעדינות את הטארטים מהתבניות ולהניח כל טארט בצלחת ההגשה. לסדר את הפירות ולהגיש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באופנה