10 בדצמבר, 2015

חג טעים כל כך

רגע לפני שלא יהיה לכם תירוץ לאכול סופגניות במשך שנה שלמה, הנה הזדמנות אחרונה להכין 3 מנות חג שחברי מרמלדה לשו, טיגנו וזללו כל השבוע. הכינו נייר סופג

יש כאלה שאומרים שחנוכה הוא החג האהוב עליהם. לא ברור לנו למה. מה, מה כבר יש לאהוב בערימת לביבות מהבילה ומנחמת, עם איזה שמנת חמוצה בצד? או בהר ספינג' מתוק וקריספי? או בדמי חנוכה שההורים דוחפים לנו לארנק בלי שנשים לב (אמא, זה לא משוקולד, נכון?). טוב, כשאתם אומרים את זה ככה, אנחנו מתחילים להבין את התמונה.

אז אם במקרה כל זה איכשהו כן מדבר אליכם, ולפנינו עוד 3 ארוחות חג לפחות – קבלו 3 מתכונים נוטפי כל טוב שקיבצנו מחברי המערכת השמנמנים – ממנות שהכינו, טיגנו, ספגו וזללו כל השבוע (נס גדול שאתם עוד רעבים).

מתחילים פה עם מתכון פשוט ללביבות ממכרות, וממשיכים פנימה עם מנת זלבייה מצרית וסופגניות ביתיות שיספיקו לכם עד חנוכה הבא. בואו עם נייר סופג בשלוף:

#1 הלביבות של אבא של אורי

מהר לפי שייגמר. הלביבה של אבא של אורי

ממכר יותר מפייסבוק. לביבה עם אבקת סוכר

המרכיבים:
4 תפוחי אדמה
1.5 כפות קמח
1 ביצה (אפשר גם עם 2)
חצי בצל
מלח + פלפל

אופן ההכנה:
1. מגרדים את תפוחי האדמה והבצל, רצוי בפומפיה גסה
2. מוסיפים את הביצה (או שתיים), הקמח והתבלינים
3. סוחטים עודפי נוזלים שמצטברים
4. לוקחים מהבלילה כמות קטנה ומרדדים בעובי לפי הטעם
5. מטגנים במחבת גדולה על שמן רגיל ואש גדולה
6. סופגים היטב – וזוללים!

#2 הזלביה (ספינג' בגרסה מצרית) של סבתא של בטי:

הזהב של קהיר. זלבייה מצרית

הזהב של קהיר. זלבייה מצרית של סבתא ברטה


המרכיבים (ל-20-25 סופגניות):
460 גרם קמח
315 מ"ל מים פושרים
15 גרם שמרים טריים
1 כף סוכר
קורט מלח
1 בקבוק שמן לטיגון

 
לרוטב:
280 גרם סוכר
300 מ"ל מים
1 כף מיץ לימון
2 כפות מי זהר

 
אופן ההכנה:
1. ממיסים את השמרים עם רבע מכמות המים, קורט מלח וכף סוכר אחת. מערבבים היטב ונותנים להכל לעבוד במקום חמים עד לתסיסה – בערך 15 דקות.
2. מערבבים היטב את תערובת השמרים ומוסיפים אליה את שארית המים תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הקמח לאט לאט עד ליצירת בלילה סמיכה (ללא גושים), מכסים ומעבירים למקום חמים לשעתיים. בכל פעם שהבצק תופח, מפילים אותו ומכסים בחזרה. החזרה על פעולה זו היא שיוצרת את האווריריות של הזלביה.
3. מכינים את הרוטב: מכניסים את המים, הסוכר ומיץ הלימון לסיר קטן ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 40 דקות. מכבים, מוסיפים את מי הזהר ומערבבים היטב.
4. מחממים את שמן הטיגון בסיר רחב, כך שניתן לטגן כמה זלביות בכל פעם.
5. עם כף עמוקה מוזגים מעט מהבלילה לשמן הרותח, עד להיווצרות כדור. כל כדור זו זלביה אחת. כל כדור נראה אחרת, וזה כל היופי.
6. הופכים את הכדורים בשמן הרותח עד להזהבה, ומעבירים את המוכנים לצלחת עם נייר סופג.
7. מייד לאחר ספיגת השמן, מעבירים את הכדורים לסיר הרוטב לטבילה זריזה, ומוציאים.
8. מפזרים על הזלביות אבקת סוכר ומגישים מיד.
     

#3 הסופגניות של החותנת של יעל:

אום-נום-נום. הסופגניות של פאינה

אום-נום-נום. הסופגניות של פאינה


המרכיבים (למגש שיחזיק כל החג, 70 סופגניות):
1 קילו קמח לבן
2/3 כוס סוכר
קוביה או שקית (50 גר') של שמרים טריים
כוס ורבע חלב חמים (לא קר!)
5 ביצים
רבע כפית מלח
50-70 גר' חמאה רכה
2 שקיות אבקת אפיה
אופציה – חמוציות מסוכרות (חתוכות, לא שלמות)
שמן קנולה

למילוי:
ריבת תות לייט
או
1-2 גביע שמנת מתוקה 32%
ריבת חלב או פודינג בטעם ריבת חלב וכוס חלב קר
אופציונלי – שוקולד לבן כתוספת מעל

אופן ההכנה:
1. שמים במיקסר ראשית את המלח (שלא יגע ישירות בשמרים). מעליו את הקמח, יוצרים בו גומחה קטנה ולתוכו שמים את השמרים והסוכר.
2. אח"כ את אבקת האפיה, ומעליה מוזגים את החלב, ואז מוסיפים את הביצים (הכל נכנס חוץ מהחמאה). ניתן להוסיף בשלב זה חופן-שניים של חמוציות.
3. מערבבים את הבצק בכף לישה במשך 7 דק' עד שהבצק יוצא רך. אם הבצק יוצא דליל – הוסיפו קמח, אם הבצק יוצא קשה – הוסיפו חלב.
4. הוסיפו את החמאה (ניתן לחמם קצת במיקרו, שתהיה רכה ומעט נוזלית). ערבבו במיקסר עוד 5 דק', והוציאו את כף הלישה.
5. פזרו מעל מעט קמח, כסו את הכלי עם ניילון או בתוך שקית סגורה, והניחו במקום חמים.
6. לאחר 40 דק' – הבצק יכפיל את גודלו. הוציאו ממנו כמות וגלגלו לכדי צורת "נחש" או רולדה על משטח מקומח.
7. בצעו את הגליל ל"דיסקיות", הכניסו לתוכן מעט קמח מהחוץ אל פנים הבצק וצרו כדורים, הניחו אותם חזרה על המשטח המקומח. כסו את הכדורים עם מגבת נקייה, והמתינו עוד 20 דק' עד שיתנפחו שוב.
8. הכינו בינתיים סיר שטוח או מחבת עמוקה עם 4 ס"מ שמן קנולה וחממו את השמן עד שירתח (אם תטפטפו טיפת מים והיא תתפצפץ – השמן רתח)
9. הניחו בזהירות 5 כדורים (תלוי בגודל המחבת, הסופגניות עוד מתנפחות בעת הטיגון) על אש בינונית, שלא יישרפו.
10. ברגע שצד אחד הופך לחום-זהוב – הפכו לצד השני. כששני הצדדים מקבלים צבע יפה של סופגניות – הוציאו והניחו על נייר סופג.
11. ניתן להקפיאן לאחר שיתקררו, ואז לחממן שוב בתנור בחום 120 מעלות למשך 10 דק'.

למילוי תות או ריבת חלב (למלא לאחר שהסופגניות מתקררות לטמפ' החדר):
1. הזריקו ריבת תות לסופגניות
או
2. הקציפו במיקסר שמנת מתוקה (שני מיכלים לכמות גדולה), יחד עם כף שטוחה של ריבת חלב
או
3. הקציפו במיקסר שמנת מתוקה, כוס חלב קר ופודינג בטעם ריבת חלב
4. צרו חתך בסופגניות ומלאו כף נדיבה בקרם.
5. מומלץ לפזר מעל שוקולד לבן מגורד.

מכון אברהמסון, שלום? שולחן החג של איילת

מכון אברהמסון, שלום? שולחן החג של איילת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באופנה