22 בינואר, 2015

המרוקאית החריפה

מצאנו את המתכון הכי טוב שאפשר לדג מרוקאי. כך תדוגו לכם שבת חריפה אש

מה יותר כיף מלתכנן מה עושים בסופ"ש (ההורים שלי / ההורים שלך / לברוח למקסיקו)? לתכנן מה אוכלים בסופ"ש (חצי מזווה והפלסטיקים שנשארו לנו ממקסיקו).

אחרי עשרות מרקים רותחים וחמינים שרופים (להתראות לשון, היית טובה אלינו), התחשק לנו לגוון עם מתכון חורפי אחר שבחיים לא הכנו אבל תמיד רצינו לנסות. אז פנינו ליוסי בן אלול, הגורדון רמזי הפרטי שלנו, חבר בשלן-על, שיש לו תמיד מתכונים טעימים בשלוף (כולל כמויות!) שהציע לנו מיד לצלול לתוך עולמו של הדג המרוקאי. או, זה מה שאנחנו רוצים לאכול עכשיו. והאמת? יא לנו לא רע בכלל, ואפילו חריף כמו שצריך (סליחה סבתא).

הנה המתכון הסודי שלו והכי טוב וטעים שתמצאו (באחריות) למנה הלוהטת, הטריה והמנחמת הזו. הוסיפו קצת פלפל לשבת שלכם, ותודו לנו ביום ראשון:

מצרכים (ל-5 מנות):
5 נתחי טונה לבנה (בד"כ שקית של טונה קפואה מכילה 5 חתיכות בינוניות או 3 גדולות שאפשר לחלק)
2 גמבות בגודל בינוני
1 פלפל ירוק חריף (או יותר, לפי הטעם)
1 פחית שימורים גרגירי חומוס
6 שיני שום
3 כפות שמן
חצי כפית כמון
1 כף רסק עגבניות
2 כפות פפריקה מתוקה
חצי כף פפריקה חריפה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כוסברה קצוצה
חלה טריה וטחינה (להגשה בצד)

הכנה:
משרים את הדג במים עם לימון כחצי שעה
בינתיים – מחממים כף וחצי שמן במחבת עמוקה.
מטגנים את הגמבות (חתוכות לרצועות) ואת הפלפל הירוק עד שהם משחימים.
מוסיפים את גרגירי החומוס ומערבבים היטב.
מוסיפים את התבלינים – פפריקה, כמון, מלח, פלפל שחור.
מוסיפים את השום.
מוסיפים את רסק העגבניות.
מוסיפים כ-2 כוסות מים רותחים תוך כדי ערבוב.
מסננים את הדג ממי הלימון ומכניסים אותו לרוטב.
מזליפים עוד כף וחצי שמן.
מפזרים את הכוסברה.
ברגע שהכל רותח, מנמיכים את האש ומבשלים בין שעה וחצי לשעתיים. ואז מגישים, רצוי עם חלה וטחינה.

בתאבון, חריימיז!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באופנה