23 בפברואר, 2015

הבחירה הנכונה

מסעדת "פופינה" חוגגת שנתיים בעזרת ארוחת טעימות יצירתית שלא מצריכה מכם לבחור כלום. רק להתיישב ולתת לכל הטוב הזה לקרות מולכם על השולחן. החיים הטובים ללא אחריות

מרוב דיבורים על בחירות ועל כמה הכוח להשפיע נמצא אשכרה בידיים הרועדות שלנו (בטוח שאתם סומכים על מי שהחליט לתפור לילדה שלו תחפושת נסיכת הנוטלה?), החלטנו בחמישי האחרון שנמאס לנו להחליט. ערב אחד אנחנו רוצים שמישהו אחר ייקח אחריות ויבחר בשבילנו. אם לא מה לשים בקלפי – לפחות מה לשים בצלחת:

לכבוד חגיגות שנתיים להקמתה, השף עטור הפרסים והמחמאות אוראל קמחי ממסעדת Popina ("מסעדה" בלטינית) הממוקמת במבנה עתיק ויפהפה בנווה צדק בת"א, הזמין שפים אורחים לבשל איתו החודש ארוחות יומולדת בנושאים מתחלפים, שיוגשו לכם מבלי שתצטרכו אפילו להציץ בתפריט. מה שנקרא, עשו בנו כרצונכם. מחר בערב למשל (24.2), רועי סופר מ"בינדלה" יכין ארוחה שמפגישה בין אסיה לאירופה, וב-4.3 ארז קומורובסקי יסיים בחגיגה בלקנית מהממת. עד אז, ובכל ערב (מלבד שישי), תוכלו להזמין בעיניים עצומות את ארוחת טעימות השנתיים שרקחו פה במתנה לסועדים שיבואו לברך (5 מנות ב-195 ש"ח), שעושה כבוד לרפטואר המסעדה הבאמת-מעולה הזו וכוללת מנות דגל מהמטבח הפופיני המוגשות כאן מאז פתיחתה, לצד מנות חדשות בהשראת 5 טכניקות הבישול שבתפריט (כבישה, אידוי, אפייה, צלייה ובישול איטי), הטעמים והסגנון המקורי והאינטליגנטי שקמחי המקסים מפגין פה ערב ערב.

התיישבנו בחבורה, שחררנו את הרסן (והכפתור) ונתנו לצלחות לנחות מולנו בזו אחר זו, בלי שנוציא פיפס: ראשונים הגיעו מרק ארטישוק ירושלמי עם קצפת ערמונים וכמהין, וגם בויאבז על בסיס מולים ומוסר ים ותפו"א קונפי (טוב כמו שזה נשמע). אחריהם הופיעו טרטר סלמון על קרם ארטישוק ירושלמי וגזר; וגם פיצת פירות ים שחורה ושווה עם קרם גבינת עזים, שרימפס קצוצים וסקאלופס. עוד אנחנו גועים מרוב עונג, הגיעה גולת הכותרת – רביולי ריבת דלעת במילוי כבד אווז, אמרטו וקציפת כמהין (לא מגיע לנו כל הטוב הזה, באמת עכשיו). בהמשך, זללנו המבורגר אלוהי עם שרימפס בלחמניה מאודה ואיולי יוזו; ומנת לחי עגל על פולנטה קריספית, קולי עגבניות, סלרי ופירות הדר; עד שהסכמנו פה אחד – מדובר בוואו רציני. לקינוח חיסלנו טארט פקאן וגלידת בוטנים מלוחים, פלוס עוגת גבינה מאודה עם מרמלדת חמוציות, פירות יער ותותים טריים. בקיצור, פופי, מתי יש לך שוב יומולדת?

לפני שעזבנו, דאגנו להזמין כבר שולחן למחרת לכל המשפחה, כדי שיספיקו לאחל מזל טוב ולא יפספסו את הדליקטס העילאי הזה. ומה אתם יודעים? אחת הבחירות הנכונות שעשינו.

מסעדת פופינה, מטבח שף מודרני ב-5 טכניקות בישול שונות – אחד העם 3, נווה צדק, ת"א, 03.5757477 (כל יום מ-18:30 ועד חצות).
חגיגות שנתיים לפופינה – ארוחת טעימות ב-195 ש"ח לסועד (בכל ימות השבוע מלבד שישי, עד תחילת מרץ. יש להזמין מקום מראש). ערבי נושא מיוחדים – ב-24.2, וב-4.3. חלק מהמנות יישארו בתפריט הקבוע.

 

 

פופי, מתי חוגגים לך שוב? מנת זנב שור ומרק בויאבז ב"פופינה"

 

 

 

 

שמנו קמחי קלפי. פיצת פירות ים שחורה ב"פופינה"

 

 

 

5 סגנונות בישול, 5 צלחות של עונג. מסעדת POPINA

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באופנה