01 בספטמבר, 2020

ביס ראשון

ברכות למתחילי המסגרות בכל מתווה אפשרי, עם סנדוויצ'ים מלחמים מתחשבים וטעימים במיוחד שארזנו לכם בילקוט, בתוספת שיר בצד שתמיד מרגש לפתוח איתו שנה חדשה

מידנית, זה לא רק בשבילך. סנדוויצ'ים מלחמניות נטולות-גלוטן של "בליקמח"

עוד בטרם צלחנו את מדבריות אוגוסט 2020 (מי צריך שבוע ביוון כשיש באותו מחיר לילה אחד, אמצ"ש, בלי ארוחת בוקר, בלי ווייפיי, בלי בריכה ובלי חשבונית ב"נווה-גזלניה"?), כבר צורפנו בעל כורחנו ל-3 קבוצות ווטאסאפ שמבשרות את בוא חג ה-1 בספטמבר, שחל ממש היום: "גן פשוש – קפסולת ימי שני"; "גן פשוש – טינופים על הצוות"; "גן פשוש – כולל אבות, די להתחמק!". חזרה לשגרה שמחה אבריבאדי, התגעגנו.

מיד נברך את המתחילים והחוזרים למסגרות בכל תוואי ודרך ("שובלי! המורה קלטה ששמת תמונת סטילס שלך בזום! תחליף מיד לגיף"), אך הרשו לנו קודם להפנות לרגע את הזרקור לאתגר ארוחות-עשר, שמשנה לשנה הופך לתת-פורמט של MKR, אם בשל התחרות הסמויה (מי יכין לשישי את כריך הגמר?); אם בעקבות הדחף הבלתי נשלט שלנו לרענן להם ("מאמי, בריוש לב-ארטישוק כבר שמנו להם שלשום, לא?"); ואם לאור הרצון והחובה להתחשב ברגישויות השונות ("מזכירים שמידנית שלנו צליאקית עם אלרגיה ברמת מיון לחיטה, אגוזים, קקאו, חלב וביצים. מותר להביא פריכית מקלקר מלא בלבד").

ובכן לפני שמי מההורים ישגר הבוקר סמיילי-מגלגל-עיניים, נא לשלוח לכל הקבוצה לינק בהול לפטיסרי-בולנז'רי המעולה "בליקמח", שם מעבר למבחר מטורלל של מאפים, עוגות, עוגיות וממתקים, תמצאו גם שורת לחמים מכל סוג וטעם, להכנת כל כריך שתידרשו, וכולם פה ללא גרם קמחיטה. והשוס? הטעם רגיל לחלוטין, במובן הכי טוב, מעולה, טעים, "לא שמנו לב להבדל" שאפשר. מאחורי פלא הפלאים הזה, עומדים אורן דגן כפיר, ודן דייויס, קונדיטורים ובני זוג, שבעקבות גילוי רגישות לגלוטן בקרב בני משפחותיהם, החליטו להרים את כפפת התנור ולמצוא דרך לשלב בין תזונה מתחשבת, לבין רמת אפייה עילית. יחד הכינו תערובות קמח על בסיס קטניות, סיבים, אורז, טף, קינואה ושלל תחליפים מפתיעים והחלו לאפות. אחרי חודשי ניסוי וטעימה, פתחו בשנה שעברה בצפון תל אביב את הקונדיטוריה-מאפייה הירוקה והמגרה שלהם, עם לוגו בדמותם ותפריט מאפים יפים, מעולים ונטולים – שלא מפסיק להתחדש ולרגש (חכו לספיישלים המרהיבים בכל חג ומועד).

כך שחוץ מחיטה – יש כאן באמת הכל מהכל, טרי מהתנורים שבמקום, ומבלי להתפשר על פירור: לחמניות, פיתות, מקלות-לחם, בגטים, בייגלים, בריוש, עוגיות מושחתות, בורקסים, פיצות ופוקאצ'ות, קאנו גבינות, סמבוסק טבעוני, טארט פירות, קישים, בראוניז, מקרונים, מרשמלו, עוגות בחושות או מוס, פסטות, מוצרי מזווה (רטבים, ממרחים, פירורי לחם, קמחי "מולינו" וקמח טף אתיופי), ואם תספיקו לתפוס – אפילו דוכן גלידות עם תוספות מקוריות (משברי בייגל'ה פריך מצופה שוקולד ועד קרעי-"סינבון"). יותר מתחשב מזה אין.

אז הפעם במיוחד – שתפתח שנת לימודים טובה, בריאה, טעימה ושוויונית, כזו שרואה את האחר ועושה טוב בבטן לכולנו. וזה מתחיל כבר בלאנצ'בוקס עם הביס הראשון. צרפו להם משהו מכל זה, פלוס השיר שהכי אהבנו לקבל על הוול שוב ושוב ושוב: לא נגמר לנו ממנו – כל עוד לכם לא.

בהצלחה חמודים! אנחנו הכי מאחוריכם, מלפניכם ומצדדיכם 3>

מאפיית "בלי קמח" – הברזל 32, רמת החייל, תל אביב, 03.7448666, משלוחים לרחבי הארץ. פרטים באתר, אינסטגרם, פייסבוק, לתפריט וטופס הזמנות – לחצו כאן

 

 

בלי פירור מסוכן אחד. שלל מטעמי מאפיית "בליקמח"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באופנה