21 בנובמבר, 2010

ארוחות מלכים – סשן ראשון

ניר פלר פותח את המסע הקולינרי שלו בבורגון שבצרפת עם ארוחת צהריים קלה. בתפריט: סנדביצ'ים עם jambon וגבינת רבלושון

המקום: Meursault, כפר קטן (1958 תושבים) ברצועת הזהב בבורגון שבצרפת. היקב שהגעתי אליו נקרא "De Montille" והוא בבעלות אטיין (45) ואליקס (40) דה- מונטי, אח ואחות.

 

הסועדים: ג'סטין – בן 35 מאוסטרליה; ג'ניפר – בת 23 מד'יזון צרפת; האמיש – בן  26 מניו זילנד; שון – בן 29 מאוסטרליה; מאט – בן 26 מניו זילנד; אנדריאה – בן 26 מאיטליה; מקס – בן 42 מהאלפים הצרפתים, מנהל את צוות הבוצרים בכרמים; ובריאן –  בן 40, מנהל היקב מארה"ב.

בבוקר יום חמישי (16 בספטמבר) התחיל הבציר. חברי צוות היקב עובדים כבר משבע בבוקר במרץ רב ובוררים את הענבים שמגיעים מהכרמים אל שולחן העבודה. בשתיים עשרה הם כבר ממש רעבים אחרי שבבוקר מוקדם שתו קפה עם עוגיות חמאה מעט מלוחות מברטן (צפון צרפת). הוסכם שארוחת הצהריים היום תהיה קלה וארוחת הערב רצינית. אטיין העמיד לרשותי תקציב של 12-13 אירו לאדם ליום. החלטתי להכין לארוחת הצהריים שני סוגים של סנדביצ'ים מ – flute (לחם הדומה לבגט אך גדול ממנו פי שניים. הקרום שלו קריספי ותוכו ריחני ומלא בטעם) שקניתי מהמאפיה במארסו (Meursault). סנדביץ' אחד עם גבינת רבלושון מחלב לא מפוסטר שהביא מקס מהאלפים, אגסים ואנדיב, וסנדביץ' נוסף עם jambon de la maison, איולי ועגבניה. הכנתי גם סלט חסה מעלים שקטפתי מהגינה של אליקס שגרה לא רחוק מהיקב. שתינו  bourgogne blanc 2008 deux montille ותערובת של יין אדום מ- nuite st .george.

 

 

 

 

להתחתן עם כריך. ארוחה מס' 1

 

 

 

הבוצרים (מימין למעלה ועם כיוון השעון): שון, ג'ניפר, אנדריאה, מאט והאמיש (חולצה לבנה)

 

 

 

וזה היין. ארוחה מס' 1

 

 

 

וכאן הכל קורה - Meursault

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באופנה