16 במאי, 2018

כמה לפרוס לכם?

לחם שקדים מושלם שאפינו בבית הפך להיות כוכב ארוחות הערב שלנו. וגם הבוקר. ועוד פרוסה בצהריים. אסטלה, נתראה בבייק-אוף 2

מרגע שנסתיימה "בייק-אוף" (אסטלה, את החיים!), התחלנו להרגיש דגדוג לא מוסבר באצבעות. בהתחלה חשבנו שמדובר בנמלול (כי נרדמנו בסוף אירוע הגמר על היד עם השלט-רחוק). אבל אז הבנו שהאצבעות פשוט מושכות אותנו לקשור סינר, לכוון את התנור על 180 מעלות ולאפות מנת אודישנים כלשהי. העיקר להתקמח ולטמפרר.

ובכן, לאחר מספר ניסיונות, אנחנו גאים להגיש לחבר השופטים הנכבד (זה אתם, כן?) לחם שקדים ביתי מושלם, שהתגלה כפשוט מדי להכנה, טעים בטירוף (ויש לנו סטנדרטים) ומאפשר לגוון בתערובת וגם בטופינגז (אנחנו הלכנו על מיני אגוזים ושומשום, אבל אפשר גם עם דגנים, או פרג, או חמוציות, או כל הפתעה שתעיף את קרין וקורין).

אחרי 70 דקות אפייה, יצא מהתנור כוכב אמיתי, שמתאים לכל שעה וסנדביץ' ביום, הולך עם כל ממרח, סופג כל שקשוקה, אבל הכי יאמי? פשוט ליישר אותו ככה סתם, בלי כלום. מה שנקרא – פרוסה אחת וכבר לא תאכלו לחזור אחורה.

הנה המתכון, יש לכם שעה ו-10 דקות להרשים אותנו חזרה:

לחם שקדים

המרכיבים:
2 כוסות קמח שקדים (שקל להשיג בחנויות הטבע)
1/4 כוס פסיליום (כנ"ל)
1 כף אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
4 ביצים
1/2 כוס מים חמים
1/4 כוס שמן קנולה (או קוקוס)
גרעיני חמניה / דלעת / לפי טעמכם (לתערובת ולפיזור מעל)

איך מכינים?
1. ערבבו את כל המרכיבים בקערה
2. הוסיפו גרעיני חמניה, או דלעת, או כל סוג דגנים שתרצו
3. העבירו לתבנית-אפיה משומנת
4. פזרו מעל שומשום (או גרעינים לפי טעמכם)
5. הכניסו לתנור שחומם מראש על 170 מעלות, למשך 70 דק'

בתאבון!

 

בקרוב אצלכם בסנדביץ'. לחם השקדים המנצח שלנו

בקרוב אצלכם בסנדביץ'. לחם השקדים המנצח שלנו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באופנה