13 ביולי, 2020

ונחדש ימינו כאן כקדם

כפר היין של משפחת קדם ברמת הגולן, הוא נקודת מסתור אוטופית עד חלוף הזעם ושוך הגלים. בואו ללגום יין משובח, לנשנש מנות מוקפדות, ללון בבקתות יפות ולהשתקע כאן כקדם. הלוואי

כפר ביקרתם? טעימות סופר טעימות, בכפר היין של משפחת קדם, "יקב אסף"

נניח שאיזה וירוס מסתורי משתלט על העולם. ונניח, רק בתיאוריה, כן? שמתברר שהתוכניות שכולם עשו לאותו קיץ, מלטוס לתאילנד ועד לקייטנת סאפ-קפוארה – בוטלו באחת. סתם זורקים. ונניח, לשם הדיון, שאתם מתחילים לגשש מה אפשר לעשות עם 50 הימים שלפניכם. והלילות. ואחר הצהריימים. והנצח הזה שבין הקורנפלקס של 11:00 ל"נשארו שניצלים?" של 11:25. אם במקרה תתקלו בתסריט כזה מופרך, הנה פתרון היפותטי שמצאנו: לברוח ולהתחבא באחת הפינות שבכפר-היין של משפחת קדם עד חלוף הסערה ושוך הגלים. נניח.

בימים שעוד הרשו להתקרב לזולת (שלא לומר להתעטש עליו בכיף), העפלנו לקטיף ברמת הגולן, כששלט ייחודי בדרך תפס את עינינו והוביל עד לשער הכפר, או: לפרויקט התיירות החקלאית (Agriturismo) של הדסה ואסף קדם. זה אומר שאפשר לצאת מפה לסיורים ביקב המשפחתי ולטעום מסדרת יינות מעוטרת תשבוחות; אפשר ללון במקום בבקתות עץ גדולות ויפות; או להתענג על מנות מעולות במסעדת-הקפה שבלב מרכז המבקרים; אפשר להזמין סל פיקניק עם בקבוק יין, מטעמים, כוסות ופותחן (שנשארים שלכם מתנה) ולהתבודד בפינת חמד בגולן (במובן הקודם של המילה); וגם להפך – לחגוג פה את האירוע ההמוני הבא שירשו לנו לקיים, בינות גזיבו ונדנדות עץ גדולות הפזורות בשטח הכפר. אוטופיה עלי אדמות.

הכל התחיל לפני 3 עשורים, עת הדסה, אסף וילדיהם התיישבו במושבה החקלאית קדמת צבי שבלב הגולן וגידלו אגסים, תפוחים וענבי-יין. במרוצת השנים, ועם התמקצעותו בתחום, החל אסף להפיק יין מהיבול המשפחתי, עד שב-2004 הקים יקב-בוטיק עצמאי הנושא את שמו; שלאט לאט התפתח לכפר הקדמ-ונים היפהפה הזה ב-2012, נחלת עדן בה כל אחד מבני המשפחה לוקח חלק פעיל בהתאם לכישוריו ולאהבתו. וכולם פה, כמובן, הכי אנשי אשכולות.

אל רזי היין נחשף אסף לראשונה מחבר ובוגר מכון "דיוויס" בקליפורניה. בהמשך למד ב"טכניון", השתלם ב"מכון התקנים" בלימודי מעבדות-יין, המשיך לכימיה ולהנדסת מזון בתל-חי, ואף התמחה ביקבים בדרום אפריקה. אורן, בנו השני, התמחה ביקב "שלומברגר" בקליפורניה וחזר ללמוד ייננות ב"אוהלו" ברמת הגולן. עם הידע הנצבר המשותף, עובדים שניהם יחד כייננים הראשיים, כורמים, טועמים, מבקבקים, ומפיקים יין משובח, המשלב טכניקות מסורתיות עם טעמים מודרניים. האם ומנהלת המקום, הדסה קדם, מפיקה ביקורים וסיורי-טעימות בלתי נשכחים. עדי, האחות הבכורה, בוגרת לימודי שף מאוניברסיטת FCI בניו יורק, ותזונה קלינית טבעית ב"מכללת ריידמן", אחראית על בית הקפה "עדיקא" המשובח שבלב הכפר; ומי שמתאימה לכל יין שתבחרו – את המנות שהכי משתלבות ומחמיאות לו (שלא לומר גונבות לו פוקוס); כמו לחמי מחמצת, מאפים, טאפאסים מעולים, בשר ודגים שנכבשים במקום, גבינות ממשקים סמוכים – והכל בעבודת יד מוקפדת ויפה, מחומרי הגלם הטריים והיאמיים ביותר.

שחר, האח השלישי, אחראי על הבנייה, תחזוק ומיתוג הכפר; ותומר, האח הרביעי – על שיווק והפצת היינות עד לחנות ולתפריט היין הקרוב אליכם. וכולם יחד, עם חברי-פמיליה נוספים, מפשילים בעונת הבציר שרוולים, ועובדים בכרמים המשפחתיים, שבזכותם כולנו כאן: זינפנדל, שיראז, פינוטאז', קברנה לסוגיו, פינו גרי, שנין, סובניון בלאן ועוד. בחרנו ארוחה בת 6 מנות טאפאס מרעננות, מפתיעות ומעולות ללקק-את-הצלחת, פלוס מיני מתוקים מדויקים, עד הפטיפור האחרון. בזמן שהילדים התרוצצו והתנדנדו – במרחק בטוח של 2 מטר מאיתנו – היין הטוב זרם בלי הפסקה, עד שכל המסכות הוסרו. ולרגע, החיים הרגישו ממש כמו קדם.

כפר היין קדם של "יקב אסף" – כביש 91 (ק"מ צפונית מצומת נשוט), רמת הגולן

שני-שבת 10:00-17:00, שישי 10:00-16:00; אירוח בתיאום מראש בטל': 054.3915552, פייסבוק, אינסטגרם

להתעורר ככה, עד שיקראו לנו לחזור. הצצה לבקתה, ולגודיז שבפנים

להתבודד בדיוק פה, ל-14 ימים לפחות. כפר היין של משפחת קדם, "יקב אסף"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באופנה