30 באוקטובר, 2011

בגאז' גורמה

רגע לפני שיתחיל לטפטף ואחרי שקצת התקרר ברגליים, תודו שבא לכם פויקה. תפסו איזה סופ"ש פנוי ואת הספר הזה - ואתם מסודרים

אתם מכירים את התסריט: חמישי בערב, טלפון מהחברים ההרפתקנים שלכם, ששוב מחפשים סיבה לסיבוב עם הארבע על ארבע. לא ברור מתי הם הפכו לסניף של החברה להגנת הטבע, אבל מאז נרכשה המכונה האימתנית שלהם, אין שבת שהם לא מגלים חבל ארץ אחר וחוזרים ממנו עמוסי חוויות (שמסתיימות בדרך כלל ב"ואז נתקענו בחול והיה מה זה גדול". ושוב אתם נשרכים אחריהם, לא בגלל הג'יפ, ולא בגלל הסטטוס. רק בגלל הכיבוד.

כי ג'יפאי עם כבוד עצמי לא יעז אפילו לצאת לדיונות של מערב ראשל"צ בלי פויקה צמוד: הקפל"ד הצמוד של בשלני השטח. הוא גם יודע בדיוק איך צריך לבשל בו, ומתעסק בעניין בנוירוטיות שעל גבול האובססיב קומפלסיב. ליומולדת הבא שלו הוא יקבל מכם (לא! לא סינור עם ציור של בחורה עירומה!) את "פויקה" – ספר שמכיל למעלה ממאה מתכוני קדירה לבשלני חוץ, שמתנהלים על החבל הדק שבין מאסטר ג'יפ למאסטר שף. המחברים, גלעד מאירי ואורי שעשוע, ראו וטעמו את העולם הגדול, אכלו הכל – מגורמה ועד חול – וקיבצו את המיטב שבמיטב בין דפי הספר המגרה הזה, שיגרום אפילו לג'י פי אס שלכם לרייר ולייבב "מתי מגיעים?". ראו הורעבתם.

"פויקה", מאת גלעד מאירי ואורי שעשוע (צילום: אסף רונן וליאור צאליק, עריכה גרפית ועיצוב: תמר בר-דיין) – 118 ש"ח
השיר "דיונה" – של "יאפים עם ג'יפים" – נמצא כאן, לאתר הלהקה – לחצו פה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באופנה