הו מאמא, כמה זה טעים. סדרת "קרֵמָאמָה" של mamaQ (צילום: אלכסנדר שליט)
הו מאמא, כמה זה טעים. סדרת "קרֵמָאמָה" של mamaQ (צילום: אלכסנדר שליט)

זזה קרה לנו, וזה יכול לקרות גם לכם.
זה לא מבוסס על סיפור אמיתי, זה תמלול מדויק של השתלשלות האירועים:
הוא: “אנחנו צריכים לדבר”
אנחנו: “מה מאמי, מה קורה?”
הוא: “אני מפחיתן. זהו, הוצאתי את זה”
אנחנו: “אתה מה מה מה?”
הוא: “אני מתחיל להפחית מהתפריט מרכיבים מן החי”
אנחנו: “וואו. רגע, אתה בטוח? אולי סתם בא לך להתנסות קצת עם ביונד מיט?… זה קורה לכולם. גם אנחנו סקרנים לגבי מה זה סופלה-סויה…”
הוא: “לא, לא, זה מי שאני עכשיו. ואני לא יכול לשמור את זה יותר בבטן, ליטרלי”
אנחנו: “טוב מאמי… נעבור את זה יחד. טופו, טופו, טופו…”
ומאז חברים, אנחנו בלימבו שלא ברא הסייטן. בבת אחת סולקו מהארוחות המשותפות כל השקשוקות, פיצות הפפרוני, נוטלה על קרואסון חמאה, שרימפס בשמנת וכל דבר שאי פעם זז ונשם. יופי, מה עכשיו? יש גבול לכמה הנבטות ושעועית אזוקי בן אדם יכול לספוג. בזמן שחיפשנו איך לגוון (בייב, לחלוב לך קשיו?) – הכרנו מותג חדש, שהצליח להכניס חדווה של ממש לתפריט החדש. הנה שמופסי, תראה איך אנחנו בעד לצאת מהמזווה:

הכירו את mamaQ, חברת מזון עם חזון, שייסד השף אופיר ג’ובאני (מחבר הספר “חצילים”, ואקס “מול ים”, “פרונטו”, NG), שעבר בעצמו לפני כעשור לתזונה טבעונית והחליט להתמקד בפיתוח מוצרים חדשניים מן הצומח תוך הקמת מפעל שיישען על אנרגיה ירוקה, מיחזור, שינוע ברכבים חשמליים ויציע מוצרים במחירים נגישים וחברתיים. בתור התחלה, השיק סדרת ממרחים בסגנון גבינות שמנת בשם “קרֵמָאמָה”, שנותנת מענה לטבעוניים, לאלרגיים לחלב ובעיקר – לכל מי שרוצה לגלות ממרח חדש, נימוח, מפתיע וטעים, ללא מגבלות תזונאיות או רגשות אשם, נקודה.

בינתיים הושקו 3 טעמים מעולים – שום-שמיר, זיתים ובצל מעושן (שכמעט חיסלנו בסופר, עוד לפני שהגענו לעמדת הבגטים). כולם עשויים על בסיס שקדים ופולי סויה גולמיים, ללא טעמי לוואי או תוספת שומן מוקשה, ומיוצרים בהליך המדמה גיבון מסורתי ועדין, כך שהטעם והמרקם קרובים מאי פעם לקרם-גבינה רגיל. אם גם אתם מפחיתנים (דבר חדש!), רגישים ללקטוז, מפרידי חלב-בשר, צמחוניים, ויגן-ויגן, או סתם מחפשים לגוון ת’גבינה – מדובר בבשורה מקומית משמחת ומעולה. עידן חדש בתחליפי חלב? מאמא, זה לגמרי הקיו שלך.


“קרֵמָאמָה” של mamaQ – בין 22.90-24 ש”ח לאריזת 350 גר’ (בקרוב – גם ב-180 גר’)
להשיג ב”ניצת הדובדבן”, “טבע קסטל”, “אניס”, “סופר יודה” ובכ-100 חנויות, מעדניות ובתי טבע ברחבי הארץ (כשר פרווה בהשגחת הרבנות חדרה). פייסבוק, אינסטגרם


אבל רגע, לא חשבתם שנשאיר אתכם ככה עם הטוסט בידיים, נכון? קחו אתכם לפינת אוכל מקבץ צלחות, מגשים וקעריות יפהפיות, שבדיוק כמו הממרח הנ”ל – מיוצרות ממש כאן, בעבודת יד מרגשת ומגרה. זה הקרם דה לה קרמיקה:

תכניסו קצת צבע לארוחה של שבע. STUDIO SIND

#1 תכניסו קצת צבע – לארוחה של שבע. SIND STUDIO

 

תריסר מכל אחד, תודה. CLAY של דנה לוי

#2 תריסר מכל אחד, תודה. הכלים של דנה לוי, CLAY

 

אירוח כפרי גם במרפסת שלכם. הכלים של עינב בראון

#3 אירוח כפרי גם במרפסת שלכם. צלחות בצבעים של עינב בראון

 

 

 

 

מבחני רורשאך בכל ארוחה. הכלים היפים של זיוה חסון

#7 מבחני רורשאך בכל ארוחה. הכלים היפים של זיוה חסון

 

 

כשהטבע נותן מתנות. הכלים של רותם כהן, MudMade

#9 שהטבע נותן מתנות. הכלים של רותם כהן, MudMade

 

#10 כל מה שתניחו - שובר ת'אינסטגרם. צלחות של דיאנה דבש, Boutique Ceramics

#10 כל מה שתניחו – שובר ת’אינסטגרם. צלחות של דיאנה דבש, Boutique Ceramics

 

 

#11 כשהחיים הם כן שחור-לבן. הכלים של לורי גולדשטיין

#11 כשהחיים הם כן שחור-לבן. הכלים של לורי גולדשטיין