על הכיף-כנאפק. כנאפה טבעונית, KHUDARI
על הכיף-כנאפק. כנאפה טבעונית, KHUDARI

מהר: איזה יום היום? נכון! יום שיש לילדים מסגרות, אבל רק עד 13:00. אז צ’ופ-צ’ופ: מה תרצו להספיק בשעתיים שגרה ששיחררנו לכם? לקרוא 450 מיילים שצברתם? להחזיר “מועדים לשמחה” בכל קבוצות “השתק לשנה” שלכם? לחפש דילים אחרונים לחג שני וסבתות אחרונות פנויות לשמרטף? לא משנה מה, העיקר לא לתכנן היום שום ארוחה משפחתית נוספת. בכלל, אם אפשר לא להכין יותר שניצלים וצלי ברימונים עד חנוכה – נודה מאוד. מי שבכל זאת רעב ורוצה לזלול משהו שונה, מרענן ולשם חידוש – שלא פוגע בחי או בדודה חיה (סליחה, אנחנו אוהבים פולקע פחות מכובס) – שיסור מיד לאחת משתי המזללות הטבעוניות המעולות שניסינו לאחרונה, שמשאירות אבק והרבה מצפון לכל השאר. נהדרת-ירוקה זה לגמרי כאן:

#1 Khudari (“טבעוני” בערבית)

khudari2

בלב רחוב קרליבך בתל אביב, נפתחה בחודש שעבר מסעדה שמצליחה להפגיש מטבח דרוזי גלילי, על כל מטעמיו המגרים, עם פרשנות וחומרי גלם טבעוניים מעולים ומקוריים. מאחורי המיזם עומד אלירן דיב, בן למשפחת דייגים וציידי בקר מפקיעין, שכבר כמה שנים נמנע מבשר. מרגע שהבין כי הוא מעדיף להתחבר לשורשי האדמה יותר מאשר לאלו המשפחתיים, עזב את תחום הסיעוד בו עבד כאח, ועבר לסעוד ולעזור לאחרים להרגיש טוב יותר גם בתחום הזלילה. אחרי התנסות ועבודה במטבחים ירוקים שונים, חבר אל השף אסי דלק, ויחד הם מציעים גרסאות צמחוניות, טבעוניות וגם ללא גלוטן למנות דגל במטבחים עליהם גדל – כמו מ(ק)לובה, מפרום, קבב על מג’דרה, עראייס או כנאפה. אנחנו לקחנו כפתיחים מנת קרם חומוס בלדי חם (18 ש”ח), סלט “ערבייה” קצוץ (שיוויון מגדרי מתחיל בראשונות! 26 ש”ח) ולאבנה מגבינת קשיו עם זעתר, פסטו, ריחן וסלסת עגבניות (28 ש”ח). המשכנו לבאבא גנוש (חצילים שרופים קצוצים בטחינה בנגיעות פלפל חריף וסומאק, 23 ש”ח), מפתול (קציצות חלבון אפונה על קוסקוס ערבי-גלילי עם גרגרי חומוס וכרובית, 55 ש”ח) וסלט פטוש (עם קרעי פיתה קלויה על פטה טבעונית, 38 ש”ח). לדרך לקחנו היישר מהטאבון המהביל מאפה סינייה – שערות קדאיף בשמן זית ובמילוי טבעוני משובץ פיסטוק (57 ש”ח) – והרגשנו קלילים וגליליים יותר מאי פעם.

“קודארי“, קרליבך 39, תל אביב, פייסבוק, אינסטגרם, טל’: 052.8282003, שני-שבת, 11:0-23:00

 

 

כל הטוב של הגליל, בלי לפגוע בעליל. קודארי

כל הטוב של הגליל, בלי לפגוע בעליל. “קודארי”




#2 הקצב הירוק


אל שורת דיינרים טבעוניים ומשמחים שצצו לאחרונה, הצטרף גם “הקצב הירוק” (עם סניף תל אביבי וגבעתיימי), שלא רק מתהדר בעיצוב משגע בהשראת המזללות האמריקאיות הקלאסיות, אלא גם מצליח להפוך את להיט-התחליפים הגדול מארה”ב – ביונד מיט (“בשר” מחלבון אפונה ללא תוספים מהונדסים גנטית) – לכדי בורגר עסיסי, נוטף, מתובל ומטופל באופן שמעניק חוויה ג’וסית, טראש-פודית והכי קרובה לדבר האמיתי. מאחורי הפלאנצ’ה עומדים הבעלים רוני בן חמו, והשף שדאג לייבא ולהכשיר את “ביונד” – עדי ריכטר (פשוט קראו לו ביונד, ג’יימס ביונד). אל התערובת הצמחית מוסיפים פה תבלינים, צולים ומגישים בלחמניות בורגר רכות עם התוספות המסורתיות (כך שהדבר היחיד שידמם פה זו העגבניה על החסה); או כמנת עראייס ברבעי פיתה חרוכים על האש עם סלטים ורטבים טבעוניים נהדרים. אפשר גם בצורת נקניקיה בלחמניה ארוכה ונדיבה, או כשווארמה, שיפודי קבב, ואפילו בסלט הבית עם רצועות ביונד על לבבות חסה, ירקות וטוסטונים בצד. אנחנו הלכנו על עראייס עם טחינה לבנה, עמבה וסלט עגבניות (49 ש”ח); וגם דאבל-ביונד-בורגר עם צ’יפס מתובל (65 ש”ח), פלוס שעועית ירוקה על הפלאנצ’ה לצד רטבי “איולי” שום וצ’יפוטלה מעולים (15 ש”ח). נשאר רק להוסיף איזה שייק-מתחשב ואנחנו הכי ביונד-סטייטס אוף אמריקה.
 
הקצב הירוק“, בן יהודה 98, תל אביב; כצנלסון 53, גבעתיים, טל’: 077.7884818, פייסבוק, אינסטגרם, ראשון-רביעי 12:00-23:00, חמישי עד חצות, שישי 11:30-16:00

 

שתהיו לעראייס. מנת עראייס מביונד-מיט, "הקצב הירוק"

שתהיו לעראייס ולא לאף זנב. מנת עראייס מביונד-מיט, “הקצב הירוק”

 

השיפוד הכי חמוד. הקצב הירוק

השיפוד הכי חמוד. “הקצב הירוק”

 

צ'יז-ביונד-בורגר, בלי רגשות אשם בצד. הקצב הירוק

צ’יז-ביונד-בורגר, בלי רגשות אשם בצד. “הקצב הירוק”