לתפוס דג זהב. מעדניות שי דגים
לתפוס דג זהב. מעדניות שי דגים

הנה זה קורה בקבוצת הוואטספ “שבט אחים ואחיות” שלכם ממש בעוד 3, 2, 1:
“היוש, אמא מבקשת שכל אחד יביא משהו לשולחן החג. שאכין רשימה כמו למסיבה בגן?”
“שרוול כוסות!! אמרתי קודם!!!!!11”
“די נו… אורז אתה יודע להכין?…”
“לא שרוף? לא בטוח…”
“אנחנו מסיעים את סבא, זה נחשב להביא משהו לשולחן?”
“טב, תרשמי אןתנו על סלט כרוב וקצח, בנוהל”
“מה עם לגוון קצת? תחשבו שאתם במשימת הדחה במאסטר שף…”
“אז ניפגש במרפסת! סלט קצח – לנֶצַח!…”
“בשיניים אולי…חחחחחח”
“עזב/תי את הקבוצה”
 
ובכן, כדי שלא תיקלעו לסיטואציה, קחו 2 טיפים קולינריים חגיגיים וטעימים שניסינו לאחרונה, שסוגרים לכם את כל התפריט כולו, מראש הדג ועד זנב של אקלר; יורידו מכם הרבה מיגרנות וארגון רשימות “מי מכין מה (ומי נתקע עם הגפילטע)”; ובעיקר מגוונים ומשדרגים את שולחן החג לגבהים חדשים של עונג (סליחה דודה רמה, אבל זאת רמה מעל):

#1 מעדניית “שי דגים”
כבר 19 שנים ששי דרשן כהן שוחה חופשי בין הדגים. עוד לפני שהתגייס, החזיק והתמקצע בחנות דגים קטנה משלו בפתח תקווה. לפני 6 שנים התרחב ופתח מעדנייה יפהפייה ברמת אביב, חלום רטוב לכל חובבי קולינריית הים; אליה הצטרפה לפני שנה אחות חדשה ומלהיבה בצפון הישן של תל אביב (יהודה המכבי). בשתיהן תוזמנו לבחור דג טרי טרי טרי, מתוך ויטרינה עשירה במגוון עצום ומגרה – מאינטיאס, דרך בר ים, סלמון, סול, טונה אדומה ועד ברמונדי ישראלי. כולם דגי ים מעולים ששי והצוות שוטפים, מנקים, מפלטים, מעניקים טיפים לבישול ואורזים כל כך יפה, לכל סוג הכנה שתרצו (פילה למחבת, שלם לתנור, חתוך לסשימי) שכמעט שקלנו לצרף כרטיס ברכה ולהביא ככה מתנה. מולם מוצב מקרר משופע בפירות ים, גיוזה, אגרולים וכל מה שכיף לנשנש עד שהדניס מוכן. מסביב ובכל פינה שתסתכלו, מחכים לכם גם מעדנים ודליקטסנים, חמוצים וכבושים לפי משקל, עשרות צנצנות עם הפתעות שמתחשק לזלול במקום, רטבים וממרחים מיוחדים (כמו ממרח חמאה טהורה מושלמת לבישול), סרדינים מעולים, חומץ בלסמי משובח במהדורות בנות 20 שנה, קוויאר אמיתי, פטריות או ארטישוק, עשרות סוגי מלחים ותיבולי דג מקוריים, סלטים, דגים כבושים ומעושנים, ובקיצור – תפסתם את נסיכת הנילוס פה. אנחנו הלכנו על אורטיז לפי משקל, וביקשנו לארוז למתנה עוד 3 צנצנות עם פתק “אוהבים אתכם טונה!”. בואו להרכיב מארז משדרג-מזווה או הזמינו כבר את הדג הכי זהב לחג – וצאו כוכבי ים.

מעדניית “שי דגים” – תל אביב: יהודה המכבי 89, הצפון הישן; טאגור 38, רמת אביב; טל’: 077.4103040; ראשון – סגור, שני-חמישי – 08:30-20:00, שישי – 06:00-15:30

 

אם לא תמצאו פה משהו - אנחנו צנצנת. מדפי ההפתעות של "שי מעדני דגים"

אם לא תמצאו פה משהו – אנחנו צנצנת. הצצה אל מדפי ההפתעות של “שי דגים”

 

 


#2
“מונייר” קייטרינג וקופסאות פינגר-פוד לאירוח

muniernew4

אם תמיד חלמתם להעביר את החג בבית שגריר כלשהוא בישראל – הנה הדרך הכי קלה: אחרי שהתמקצע במסעדות ממושלנות ברחבי אירופה, עלה השף מוריס מונייר ארצה, והתמנה לשף הראשי של שגריר צרפת. 12 שנים אחר כך, ותוך שהוא סופג השראה מחומרי הגלם הים-תיכוניים והקולינריה המקומית, חבר לקייטרר מעוטר השבחים רפאל טרגן, וביחד הולידו את Munier – מטבח להגשמת כל חלום אירוח שהיה לכם. חוץ משירותי קייטרינג עיליים, תוכלו להזמין במשלוח גם מגשים עם מנות גורמה מוקטנות (“פינגר פוד”), שמכוונות בדיוק לביס המושלם. יש מיני-פיתות במילויים שונים, בייגלס-פיציים או בורגרי-ביס, מאפים, פיצתות (פיצה על פיתונת), גבינות, ירקות, סלטים, אנטיפסטי, אומלטים, ברוסקטות, קישים, שקשוקות בצנצנות, לזניות מגולגלות, סלטי פירות, מוזלי, עוגיות, טראטלטים, קאנאפסים, טראפלס, קוקטיילים ומה לא. והכל מוגש, ארוז ונשלח כל כך יפה, כדי שקודם תזללו עם העיניים ומיד אחרי עם האצבעות. לכבוד ראש השנה, הכינו ב”מונייר” מתוקים בהשראת החג, כמו מאפינס דבש ותפוחי עץ מזוגגים ביין אדום, אגוזי מלך ותמרים; טארטלט בצק שקדים במילוי תפוחי עץ מקורמלים בציפוי שטרויזל; מוס צ’יזקייק ורימונים עם שברי פיסטוק; מקרוני רימונים ודבש (ללא גלוטן) ובקיצור – בואו עם מכנס גומי מתרחב השנה. את כל אלו תוכלו להזמין אליכם (כבר מוכן לזלילה), להביא למארחים או לשלוח אליהם ישירות בצירוף פתק כמו “סליחה על ההברזה השנה, בטוחים שזה יפצה…”.

 
Munier Food Ideas – קייטרינג ומגשי אירוח – משלוח חינם בגוש דן
להזמנות בטל’: 03.7207918 או באתר; פייסבוק, אינסטגרם

אמא, תנוחי מראש השנה. מתוך קולקציית קינוחי החג של Munier (צילומים: דניאל לילה)

אמא, תנוחי מראש השנה. מתוך קולקציית קינוחי החג של Munier (צילומים: דניאל לילה)

 

אולי לא נזמין את השטיינרים? שיישאר לנו יותר. מגשי אירוח וקייטרינג עילי, Munier

אולי לא נזמין את השטיינרים? שיישאר לנו יותר. מגשי אירוח וקייטרינג עילי, Munier

 

מיני-פיתה וצ'ייסר של סלט סופר-פוד. מתוך האינסטגרם של Munier - Food Ideas

מיני-פיתה וצ’ייסר של סלט סופר-פוד. מתוך האינסטגרם של Munier – Food Ideas