לגרוף עד הסוף. טארט לימון הגרסה של, MASHYA (צילום: אנטולי מיכאלו)
לגרוף עד הסוף. טארט לימון הגרסה של, MASHYA (צילום: אנטולי מיכאלו)

לא מאמינים שכבר שנתיים, יכולנו ללכת יום-יום (טוב, יותר כמו רבעון-רבעון) ללקק צלחות במסעדת “משייה” ולא עשינו את זה. אם בגלל שחיכינו כמו דבילים לתאריך מיוחד, או אם לראות מה אומרים הפודיז הנודניקים שסביבנו, או סתם כי אנחנו אוהבים לעשות לעצמנו בילד-אפ. אבל זהו, במוצ”ש האחרון – זה סופסוף קרה גם לנו. ומעכשיו תורנו להתנשא על כל מי שעדיין לא:

אחרי שלמד בישול בצרפת, התמחה אצל ארז קומורובסקי ורפאל כהן, פתח וסגר את “ויולט” המשובחת, לימד אותנו לצלחת מחדש ב-“קיטשן מרקט” והזניק את בר “אונזה” ביפו – ב-2015 החל השף יוסי שטרית לחולל את קסמיו הקולינריים גם במסעדת “המלון ברחוב מנדלי”, שקרויה על שם התבלין הכי עכשווי – MASHYA. עם כניסתכם למסעדה האלגנטית, תחזו בקיר מטפסים ירוקים יפהפה, ריהוט וכלי הגשה מודרנים שנותנים למנות לעשות את השואו. ועוד איזה שואו: לא משנה מה תזמינו ומתי (מי בא לבראנץ’ בשישי?) – כל מנה פה מתוכננת כיצירת אמנות, שרק סביבה שווה לפתוח עמוד אינסטגרם שלם: החל מפיתת-שקשוקה מיניאטורית וחריפה שקיבלנו לנשנוש פתיחה מטריף, ועד עוגת יום-הולדת אישית טעימה וקולעת שחתמה ערב מושלם (שניהם אגב נחתו על שולחננו במתנה, וקנו אותנו מיד).
 
תוסיפו לזה את הדגש על חומרי גלם סופר-טריים, טכניקות בישול חדשניות (שיודעות למשל להפוך ריוויון לרוטב מהחלומות), שירות עילאי, וניסיון בן 20 שנים במסעדנות של השף וקבוצת הבעלים החמודה – ואין סיכוי ליפול פה. הנה מה שאנחנו זכינו לטעום, ומאחלים גם לכם:
 
1. ספיישל מעורר השראה ותיאבון של טרטר-טונה עם קינואה, פרוסות שקדים קלויים, ג’ל סויה וקרם פרש, עטוף באבטיח שהושרה בסאוור-יוזו, לצד רוטב ריוויון ושמן עשבים (58 ש”ח).
2. סלט סרטנים ושרימפס בכמון עם ארטישוק ירושלמי, בצלים ועליי קייל קראנצ’ים שלא ניתן להפסיק לנשנש (64 ש”ח).
3. טרין זנב שור עשיר בציר בקר ויין, עגבניות צלויות וכרישה, שעוטר בזר ירקות שורש והוגש עם קערית בורגול, בצל מקורמל, בהרט וקינמון (98 ש”ח).
4. “חמד” – שרימפס, קלמרי ונגיסים של ארטישוק ירושלמי בכורכום ולימון (138 ש”ח).
5. קינוח “אצטרובלי” שוקולד שעוצב כתמונת יער מופלאה, עם מוס שוקולד על קרם שקדים ושוקולד אפוי, גלידת שוקולד חלב וקרמל, קראנץ’ פרליני צנוברים, סבלה “אדמה”, עלים זעירים ו”חול” אבקת שמן זית (48 ש”ח). בחתונה שלכם.
 
עוד לא הזמנתם מקום? תרשמו מספר, יא ילדים.

מסעדת “משייה” – מנדלי מוכר ספרים 5, תל אביב, טל’: 03.7500999
להזמנה, שעות הפתיחה והתפריטים – היכנסו לאתר, לפייסבוק או לאינסטגרם

 

איפה היינו עד היום, איפה. ערב חלומי במסעדת MASHYA (צילום: דן פרץ)

איפה היינו עד היום, איפה. ערב חלומי במסעדת MASHYA (צילום: דן פרץ)

 

 

יצירות אמנות אכילות. קובנייה וסשימי טונה, MASHAYA (צילומים: אנטולי מיכאלו)

יצירות אמנות אכילות. קובנייה; וסשימי טונה ב-MASHYA (צילומים: אנטולי מיכאלו)

 

 

ללקק צלחות. "חמד" פירות ים, ומנגו שרימפס, MASHAYA (צילום שמאל: אנטולי מיכאלו)

ללקק צלחות. “חמד” פירות ים; מנגו שרימפס ב-MASHYA (צילום שמאל: אנטולי מיכאלו)

 

 

יוסי, תצלחת לי ת'חיים. שף יוסי שטרית, MASHYA (צילום: דן פרץ)

יוסי, תצלחת לי ת’חיים. לאינסטגרם של MASHYA (צילום: דן פרץ)

 

 

אוי למי שנוגס לפני הצילום. פיקנייה; וטרין זנב-שור ב-MASHYA (צילום ימין: אנטולי מיכאלו)

אוי למי שנוגס לפני הצילום. פיקנייה; וטרין זנב-שור ב-MASHYA (צילום ימין: אנטולי מיכאלו)

 

תמונות נוף. קינוח דלעת; שוקולד "אצטרובלים" ב-MASHYA (צילום ימין: אנטולי מיכאלו)

תמונות נוף. קינוח דלעת; שוקולד “אצטרובלים” ב-MASHYA (צילום ימין: אנטולי מיכאלו)