אגס ביין עם צימוקים אורגניים, על מרנג ממולא קרם שקדים. דוק

אנחנו הולכים למסעדות לא מעט. זורמים עם הטרדנים החדשים (מתגעגעים לפעמים לישנים). יודעים כבר להבדיל בין עגבניה חולמנית לעגבניה פוסט טראומטית. ובעיקר שמחים לפגוש במסעדה שמשהו בתמהיל שלה – מרגש אותנו.

לפני כמה ימים היינו בדוק. האחות הקטנה והחמודה של מסעדת האחים (בבעלותם של אסף ויותם דוקטור), ומיד הרגשנו מה זאת אהבה. נתחיל מזה שהמלצריות והמלצרים עשו לנו טוב על הלב, נמשיך בזה שהמוזיקה שהתנגנה ברקע היתה מושלמת (כיפית אבל לא מוגזמת), וכמעט נסיים בזה שהתפריט היה נטול תיאורים בסגנון: “ריזוטו כמהין שמאמין שעוד יהיה כאן טוב”. אבל ללא ספק המרכיב המהותי ביותר כאן הוא אוכל. ובכן – האוכל.

שף המסעדה אסף דוקטור מציג מטבח גריל ישראלי עכשווי, מקפיד על שימוש בחומרי גלם מקומיים ועל מנות שמחברות אותם בצורה משובחת, מפתיעה והרמונית. מרוב שתיית יין שכחנו לצלם את המנות – שזה כמובן חובבנות לשמה. ועדיין – אנחנו זוכרים מצוין מה הזמנו ומה היינו שמחים להזמין לו רק היתה לנו בטן רזרבית בתיק.

הזמנו:

– כרוב ערבי אפוי ביין לבן ועשבים, צ’ימיצ’ור’י זעתר וגבינת שילה חרוכה (38 ש”ח).

– סלט של תפוחי אדמה באטר, שעועית ירוקה, אנשובי כבושים וביצה אורגנית רכה (47 ₪)

– סביצ’ה אינטיאס בוויניגרט זרעי עגבניות, אבוקדו אטינגר, שומר וצימוקי שרי (58 ₪)

– אנשובי כבוש, אריסה, צנוניות, לימון כבוש ועשבים על חלה של ויז’ניץ ((42 ₪)

– ולקינוח: טארט ליים עם קצפת רכה (39 ש”)

היה מאוד מאוד טעים. הכל. אין לנו פרשנות מורכבת יותר. וגם לא צריך.

נחזור לשם בקרוב, ונזמין את כל מה שלא הספקנו. כאלה אנחנו, יסודיים.

 

דוק dok

אבן גבירול 8 תל אביב

לפייסבוק של המסעדה >>

03-609-8118

 

טארט לימון עם קצפת רכה. דוק

טארט לימון עם קצפת רכה. דוק