ימי הטום. מרק טום יאם יאמי במיוחד
ימי הטום. מרק טום יאם יאמי במיוחד

אם מתחיל להחשיך בחוץ ברבע לארבע, אם כבר שבועיים אנחנו ישנים בלי מזגן, ואם הקטנה שלנו מסכימה לעבור לשרוול ארוך בלי להוציא הגה (לא עניין של מה בכך) – זה אומר שהסתיו הגביר הילוך. וגם אנחנו:
 
קבלו מתכון מושלם למרק טום יאם בריא, חריף ומשביע שבישלנו בשבוע שעבר, שלא רק יפתח לכם את הסינוסים הסתומים, אלא גם יזרוק אתכם עם הכף הראשונה ישירות למסעדה ההיא בקופיפי. חלום ליל סתיו (בנוסח אסייתי):

המצרכים (3-5 מנות):
2 ליטר מים
2 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות לא דקות
2 בצל ירוק פרוסים
8 עגבניות שרי חצויות (או 2 עגבניות גדולות חתוכות לרבעים)
500 גר’ חזה עוף / טופו חתוך לרצועות (או שרימפס במקור)
300 גר’ פיטריות שיטאקי (או אויסטר) שטופות היטב
4 גבעולי למון-גראס חתוכים (3 ס”מ אורך כל פרוסה)
10 עלי קאפיר-ליים
6 פרוסות ג’ינג’ר (“גלנגל”)
פלפל צ’ילי חריף (אדום או ירוק) פרוס דק (ללא הגרעינים)
2 כפיות סוכר
5-6 שיני שום קלופות
8-12 כפיות רוטב דגים (תלוי בטעמכם)
8-12 כפיות של מיץ ליים (10-15 ליים, תלוי בטעמכם)
צרור כוסברה
למרק בגרסה סמיכה (ולא צלולה) – קופסת חלב קוקוס


אופן ההכנה:
1. חממו בסיר גדול את המים.
2. שברו ידנית את עלי הקאפיר-ליים (כדי לשחרר מהם את הטעם).
3. הוסיפו לסיר את הלמון-גראס, הג’ינג’ר, עלי קאפיר-ליים, השום והפלפל-צ’ילי. סגרו את הסיר ותנו למים לרתוח במשך 10 דק’ כדי לשחרר את טעמי התבלינים.
4. לאט לאט הוסיפו את העוף / הטופו / השרימפס והנמיכו את האש. נקו בעזרת כף את הקצף מהמים (אם נוצר) וחממו עוד כמה דקות.
5. הוסיפו את הפטריות, העגבניות, והבצלים וחממו במשך עוד 2-3 דק’.
6. הוסיפו את רוטב הדגים והסוכר והרתיחו במשך עוד דקה. הנמיכו את האש. הפטריות והבצלים אמורים להיות רכים כעת.
7. הוסיפו את מיץ הליים ובדקו אם המרק מספיק מלוח וחמוץ לטעמכם. אם לא – הוסיפו מעט מרוטב הדגים, הסוכר או הליים.
8. לגרסה הסמיכה – הוסיפו כעת את חלב הקוקוס וערבבו במשך דקה.
9. בשלו עד כשעה על אש קטנה, או עד שהמים סופחים את הטעמים (שימו לב שהמרק לא מצטמצם ומתאדה מדי)
10. סגרו את האש, הוסיפו את הכוסברה, ותנו ערבוב אחרון.
בתאבון!