אומ-נום-נום. עוגת גבינה ללא גלוטן של שירלי בנימיני
אומ-נום-נום. עוגת גבינה ללא גלוטן של שירלי בנימיני

לכבוד החג הכי מושמץ מבחינה קולינרית החלטנו להביא לכם עוגת גבינה מהיפות והמוצלחות שראינו, מעשה ידיה של שירלי בנימיני, קונדיטורית ללא גרגר גלוטן. אתם מוזמנים להכין בעצמכם לפי הסרטון המקסים שצילמנו איתה (המתכון המלא בהמשך); או פשוט תזמינו ממנה אחת כזו מוכנה ויפהפיה (תנו התראה של 3 ימים מראש) ותראו לחבר’ה מהקיבוץ שגם אתם יודעים להיכנס לאווירה גלילית.

 

שיהיה חג לבן, טעים ומשמין, א-מן:


עוגת גבינה טנא פירות ופירורים ללא גלוטן (של שירלי בינמיני)

להכנת הבצק והפירורים:
מעבדים במיקסר כוס וחצי קמח תופח ללא גלוטן, רבע כוס סוכר, ו-150 גרם חמאה קרה עד תערובת פירורית
מוסיפים 3 חלמונים ומעבדים רק עד איחוד
מרדדים או מפזרים כמחצית מהתערובת בתבנית בשכבה אחידה, אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות. מצננים.
את יתר התערובת משטחים בתבנית נפרדת ואופים עד השחמה
מצננים, מפוררים ושומרים בכלי אטום עד השימוש.

להכנת המלית:
מקציפים במיקסר 2 מיכלי שמנת מתוקה, 2/3 כוס סוכר וחבילת אינסטנט וניל עד שהקצפת יציבה
מערבבים יחד – 500 גרם גבינה לבנה 5%, 200 גרם גבינת שמנת ומקפלים לתוך הקצפת.

מרפדים את התבנית שהספיקה להצטנן בשקף,
ומפזרים בשוליים פרוסות דקות של קיווי או פרי אחר שאוהבים,
יוצקים בעדינות את מלית הגבינה, משטחים, ומכניסים למקרר למשך הלילה.
לפני ההגשה, מקשטים בפירות פרוסים וטריים, ומפוררים מעל את הפירורים. בתאבון!

 

עוגת גבינה פירורים ופירות – 119  ש”ח ישירות מהחנות של שירלי בנימיני
לצפייה במתכון ובהכנת העוגה – לחצו כאן, יצא ממש יפה