לכמה לפרוס לכם? עוגת ט"ו בשבט קלילה ויאמית (תמונה להמחשה בלבד)
לכמה לפרוס לכם? עוגת ט"ו בשבט קלילה ויאמית (תמונה להמחשה בלבד)

בוקר טוב לכל הברושים, הדקלים והאזדרכת’ס (חוץ מהפיקוס שמעל האוטו שלנו, איתך אין לנו דיבור). מחר ט”ו בשבט! יום חגכם. וזה אומר שעל הבוקר אנחנו מתכננים להתעורר לכבודכם במוּד חקלאי, להיזכר שיש לנו נענע מרוטה באדנית וביגוניה שמקבלת מים יד שניה מבריטה, ולפצות את כולכם באמת (קדימה, למי אנחנו מוזגים צ’ייסר מהבריטה?). כי לפחות יום אחד בשנה – הירוקים בטופ אוף מיינד של כולנו, מי בשתילות, מי בנטיעות, ומי שלא בטרום חובה – בחיבוקי עצים מתחת למשרד.

אבל אתם יודעים, לכל ט”ו בשבט – יש את ערב ט”ו בשבט. או בשמו השני – הנכבה של הבננות, הפיג’ויות והפיטנגוז המיובשים, שהולכים להיכנס הערב לתוך עוגת פירות מושלמת וקלה להכנה שחברה שלנו אופה בכל שנה, והופכת את החג הזה למשהו ששווה לחכות לו. והשנה – תפסנו אותה עם המתכון ביד, כך שתוכלו להכין גם, לחגוג מחר כמו שצריך ולאחל יום הולדת שמח מכל הלב.

מזל טוב, אילנה!

מתכון לעוגת ט”ו בשבט מעולה
המצרכים:
200 גר’ פקאן
200 גר’ צימוקים בהירים
6 כפות קמח רגיל (לא תופח)
3 ביצים

איך מכינים:
1. מערבבים הכל היטב ושופכים לתבנית מלבנית (“אינגליש קייק”) משומנת היטב
2. אופים שעתיים בתנור על חום נמוך של 130 מעלות.
3. בתום האפייה – הוציאו החוצה והניחו לעוגה להתקרר.
4. חלצו את העוגה מהתבנית ופרסו לפרוסות דקות (בעובי של בישקוטי).
5. את העוגיות אפשר לאחסן בקופסא במקפיא ולהפוך אותן ליותר פריכות וקראנצ’יות.
בתאבון וחג שמח!