הכינו מגבוני קליה בשלוף. מרק קובה מעולה
הכינו מגבוני קליה בשלוף. מרק קובה מעולה

לא תאמינו, אבל כנראה שכל התפילות שלנו נענו, ובסוף השבוע הקרוב אשכרה ירד אצלנו שלג, וגשם, וברד (מדברים אפילו על הצפות, יש!). ובמילים אחרות – היומיים האלה שאנחנו קוראים להם “חורף” מחכים לנו ממש בפניה הבאה. האני, תוציא את המפלסת מהממ”ד.

כדי למתוח עד כמה שאפשר את העונה הלא סבירה הזאת, עלינו אתמול בערב על סינר ובישלנו לכבוד האירוע מרק קובה-סלק מהסרטים על פי מתכון של חבר בשלן אמיתי (יוס, יצא ליגה!). עקבו אחר ההוראות, או תירמו מתכון לדיש מהביל מהארסנל שלכם, וקדמו איתנו יחד את פני העונה הכי נחשקת בשנה, כמו שצריך. גרון ניחר – זה בשבילך:

מרק קובה-סלק (4 מנות)

מה צריך:

חמישה סלקים (עם העלים!)
שורש סלרי
1 בצל
1 לימון
מלח
פלפל
3 כפות רסק עגבניות
מעט שמן זית
קובות (ניתן לקנות מארז קובה למרק בסופר)
ליטר וחצי מים

מה עושים:
1. קוצצים את הבצל דק דק, ומטגנים בשמן בסיר המתאים למרק.
2. לאחר שהבצל הופך לשקוף, מוסיפים לו את הסלקים (חתוכים לפרוסות חצויות) ואת שורש הסלרי (חתוך לחתיכות קטנות). מערבבים הכל ונותנים לתערובת להיטגן בכיף.
3. מוסיפים מים (ליטר וחצי או מעט יותר). נותנים לסיר לרתוח.
4. לאחר הרתיחה, מוסיפים את המלח ואת הפלפל (בכמות שהיא לפי העדפתכם האישית)
5. מוסיפים שלוש כפות רסק עגבניות
6. מוסיפים לימון – חציו חתוך דק דק, ואת חציו השני לסחוט לתוך הסיר.
7. מוסיפים חלק מעלי הסלק קצוצים דק.
8. מבשלים עוד כעשר דקות על אש גבוהה.
9. מוסיפים את הקובות (כמות מומלצת – 12).
10. מבשלים עוד כעשר דקות על אש גבוהה, וחמש דקות על אש נמוכה. בתיאבון!