אום-נומ-נום. "כישופי סוכר" - רונית צין קרסנטי (צילומים: שרית גופן)
אום-נומ-נום. "כישופי סוכר" - רונית צין קרסנטי (צילומים: שרית גופן)

בתיאוריה, היינו שמחים לקיים בית בריא שבו ממתקים מפוצצי קריוסים-ובקטוסים לא נכנסים למזווה, ואם מישהו רוצה איזה נישנוש – שייקח חרוב. אבל איזה פנים יש לנו להעמיד, כשאנחנו בעצמנו מקבלים בסתר פיק ברכיים מכל טורטית ובלילות מחסלים את השוקולד זבל’ה לבישול? אולי עדיף בשביל כולנו, פשוט לסנן טוב יותר את מה שנכנס למגירת הממתקים ולהעלות את הרמה לסטנדרטים של רונית צין-קרסנטי (או צינקה, בקיצור).

אחרי שעבדה 12 שנים כעיתונאית (בטלוויזיה, מעריב, כלכליסט), החליטה לפרוש סביב לידת בתה, ולייצר משהו לנשמה. בתור פרנקופילית מושבעת וחובבת מתוק (תהיי חברה שלנו!) החליטה רונית להעמיק בתחום הממתקים למבוגרים – נישה שהצרפתים מקדישים לה אגפים שלמים בפטיסריז שמתחת לבית. כצעד אוטודידקטי ראשון, תירגמה ספרי בישול שהזמינה מצרפת, אחר כך לקחה קורסי הכנת ממתקים בארץ ולבסוף שלחה את עצמה להשתלמות במוסד הקולינרי הנחשב “לנוטרה” בפריז. מיד כשחזרה, פתחה את “צינקה קונפיסרי” – מותג ממתקים שכיף לזלול בכל גיל ושהיא רוקחת בעבודת יד מרשימה: מרמלדות טבעיות, קליסונים, נוגט פיסטוק, סוכריות גומי ממרטיני תפוחים, תפוזים מסוכרים, מרציפנים, לדר, רחת לוקום, מרשמלו שוקולד, קרמל מלוח או ערמונים מסוכרים. אפשר שקית הפתעות הביתה?

מי שמעדיף לטמפרר בעצמו – מוזמן להירשם לסדנאות הכיפיות שרונית מעבירה במטבח על גג ביתה, או לעיין ישירות בספר המתכונים היפהפה שפיתחה והוציאה לאור בחודש שעבר, “כישופי סוכר”, הראשון בעברית שמוקדש כולו לממתקים. בין 60 המתכונים תוכלו להכין למשל סוכריות צ’אי מסאלה, חטיפי רוקי רוד, פאדג’ חמאת בוטנים ועוד מיני תופינים ומגדנות שעד עכשיו רק חלמנו עליהם. פושון? אל תחכו לנו ערים.

הספר “כישופי סוכר: ממתקים בעבודת יד” מאת רונית צין-קרסנטי (173 עמ’) – 95 ש”ח בהזמנה ישירה מהמחברת (לרוכשים – 50 ש”ח הנחה בהרשמה לסדנה); 89 ש”ח במבצע ב”המגדלור” או ב”סיפור פשוט“; 109 ש”ח בחנויות הספרים.
הממתקים של Tsinka Confiserie – החל מ-20 ש”ח לשקית מרשמלו ועד 25 ש”ח למרצפינים/מרמלדות. סדנאות בישול – 300 ש”ח (ל-3 שעות).
הזמנה והרשמה בעמוד הפייסבוק ובטל’: 054.4391842 (רונית), ronit.tsinka@gmail.com

 

גם לאמא מתחשק לק. הממתקים של רונית צין-קרסנטי




לא יודעים אם לזלול או לישון על זה. מרשמלו תותים של רונית צין-קרסנטי