כמה טעים, ככה בריא. שלגוני PALETAS
כמה טעים, ככה בריא. שלגוני PALETAS

יודע כל שונא-קיץ כי אין באמת דרך להתמודד עם ימי השרב המעיקים, הדביקים והפיכסה האלה. להתקלח 3 פעמים ביום? לא ריאלי. להישאר בתחתונים? לא סוציאלי. לגור בתוך המזגן? הצוואר תפוס לנו עוד מהחורף, תודה. אם כן, נשארה רק אופציה אחת: להתחבר ורידית ל-Paletas, ארטיקים טבעיים וטעימים מפירות אמיתיים. או בקיצור – בריאות קפואה על מקל. סה טו.

על הטירוף הזה אחראית נעמי זיסבלט, שנסעה לפני כמה שנים לניו יורק בכלל כדי לעשות מוזיקה, ובעקבות תפנית בעלילה עברה ללמוד בישול ב- French Culinary Institute. בעקבות מפגש מקרי (וחריף) שחוותה עם קרטיב מנגו-צ’ילי טבעי, החלה לרקוח בעצמה שלגונים קטנים למסעדה בה עבדה, עד שהחליטה לחזור לישראל עם הבשורה. אחרי התמחות בפאלאטריות המקוריות שבמקסיקו, פתחה כאן לפני שנתיים את מותג השלגונים שלה “פאלאטס” (המילה הלטינית לקרטיבים). מאז, במפעל בדרום תל אביב היא יוצרת אותם בעבודת יד ובשילובים מטריפים, שתלויים תמיד בפירות העונה: מלון-נענע, אבטיח-בזיליקום, ענבים וג’ינג’ר או דווקא בירקות (אבוקדו-ליים, מישהו? סלק-לואיזה?). יש גם קרטיבים על בסיס שמנת או יוגורט עזים בטעמים כמו בננה וחמאת בוטנים, מלבי, חלבה-סילאן או הפייבוריט של נעמי (כרגע) ארטיק קפה ויאטנמי עם הל, ציפורן, קינמון וחלב מרוכז (כולל אופציה טבעונית על בסיס חלב סויה). אם חסר לכם משהו כיפי לחלק על הרחבה הקיץ יש אפילו פאלאטס אלכוהוליים – בטעמי ערק-הדרים, אפרסק-סנגריה, תאנים ביין, ועוד. הכל תלוי במצב הרוח של נעמי והירקן בשוק. בכל שלגון תמצאו אך ורק חומרי גלם טבעיים שמסתכמים בפרי/ ירק ובמקסימום חצי כפית סוכר קנים או סילאן (אם הפרי זקוק למעט חיזוק), ותוספות מגניבות כמו עשבי תיבול, וניל, תה, טחינה ועוד. בקיצור, 100% רכיבים שאנחנו באמת אוהבים (סליחה רגע, איזה טעם זה רמזור?), בלי שום טבלת חומרים מוזרים מאחורה וטעים שבא לזלול גם את המקל.

 

במילים אחרות – שוקובו, אנחנו צריכים לדבר.

פאלאטס –שלגונים טבעיים בעבודת יד – 10-14 ש”ח
להשיג בדוכנים בשווקי אוכל, פסטיבלים, בתי קפה ומסעדות נבחרות (הרשימה המלאה באתר).
להזמנת מארזים לאירועים – Paletas, עמוד פייסבוק, טל’: 052-3247707052-3247707 (נעמי)

 

 

א-ני הו-לך! PALETAS לקיץ