אני כלול בעיסקית. סביצ'ה ישראלי ב"אדורה"
אני כלול בעיסקית. סביצ'ה ישראלי ב"אדורה"

כשחבר קרוב ואנין טעם ביקש מאיתנו למצוא מקום ללאנץ’ בשישי בצהריים כדי לחגוג לו אביב נוסף, הרגשנו חדורי משימה לפחות כמו אלון גל (וסופר נני). מצד אחד ניסינו לחשוב על מקום שיערב לחיכו האנין של חתן השמחה, ומצד שני לא כזה שהטיפ שנשאיר יספיק למלצרית בדיוק בשביל לסגור מרפסת בדירה שלה באפקה. נשמע כמעט בלתי אפשרי, עד שנזכרים בעסקיות הטעימות והמשתלמות שמציע (כמעט בכל יום) השף אבי ביטון, במסעדה שלו, “אדורה”.

למעט בימי ראשון ושבת ותמורת 59 ש”ח, תוכלו לבחור ב-“אדורה”, ראשונה ועיקרית מתוך מגוון נאה של מנות טעימות ומושקעות, ואם תסכימו להוסיף בין 5 ל-16 ש”ח עבור היוקרתיות מעט יותר, החיך שלכם בכלל לא יאמין שזה קורה לו.
בשולחן שלנו, לאחר שהושגה הסכמה אסטרטגית לטעום מכמה שיותר מנות (אותה ניכסנו הלאה כמוטו לחיים), הוחלט לפתוח עם מנת סביצ’ה דג על סלט ישראלי קצוץ ורוטב טחינה לבנונית מרענן, משם עברנו למנת ספיישל טעימה (עבורה הוספנו 9 ש”ח והצטערנו שאין לנו כזאת בבית) והיא פילה בורי מושלם על פירה עם רוטב פרג אדמדם. חבר אחר עשה בחוכמה כשהוסיף 16 ש”ח ונתן לנו לטעום ממנת פילה הבקר ברוטב פטריות כמהין שהזמין, גם היא בליווי פירה ואגוזי קשיו מעל. חברה צמחונית אחרת צללה לתוך מנת ריזוטו עגבניות מהממת עם זיתי קלמטה ותרד, המוגשת עם פרמז’ן וקרם פרש, שכמעט גרמה לקרניבורים אדוקים כמונו להמיר דת.

הקינוחים (שטרויזל פקאן בננות עם גלידת וויסקי טעימה וגנאש שוקולד בליווי גלידת פרג) אמנם לא כלולים בהצעה, אבל הקוקטיילים הקרירים דווקא מוגשים בהנחה יפה יפה, מה שמסביר את שורת כוסות המרגריטה פסיפלורה ותות, המרטיני מלון (שמגיע בשייקר קטן למזיגה עצמית) והפיג’לינג אדורה – שנשארו ריקות על השולחן.

לקראת סיום (וכאילו אין מחר) רכשנו במקום את הספר החדש “בני סיידא ואבי ביטון מבשלים” הכולל את רוב מנות התפריט כולל צילומים מעוררי זיכרונות ובלוטות, וברחנו מהר הביתה, מרוגשים כמו איבגי ב-“מתחת לאף”, ונשבענו לחזור בהזדמנות הקרובה – לפני שבעל הבית יתעורר ויבין שנהנים כאן על חשבונו.

ארוחה עסקית באדורה ב-59 ש”ח (חלק מהמנות בתוספת של 5-16 ש”ח), תקף בימי ב’ עד ה’, בין השעות 12:00-17:00, וביום ו’ עד השעה 16:00
אדורה“, בן יהודה 226 (ליד שדרות נורדאו), תל אביב

היום באתר מרמלדה:
סדנת יוגה בסיני לטיפול בעצבים רופפים
לאתר >

למעט בימי ראשון ושבת ותמורת 59 ש”ח, תוכלו לבחור ב-“אדורה”, ראשונה ועיקרית מתוך מגוון נאה של מנות טעימות ומושקעות, ואם תסכימו להוסיף בין 5 ל-16 ש”ח עבור היוקרתיות מעט יותר, החיך שלכם בכלל לא יאמין שזה קורה לו.

בשולחן שלנו, לאחר שהושגה הסכמה אסטרטגית לטעום מכמה שיותר מנות (אותה ניכסנו הלאה כמוטו לחיים), הוחלט לפתוח עם מנת סביצ’ה דג על סלט ישראלי קצוץ ורוטב טחינה לבנונית מרענן, משם עברנו למנת ספיישל טעימה(עבורה הוספנו 9 ש”ח והצטערנו שאין לנו כזאת בבית) והיא פילה בורי מושלם על פירה עם רוטב פרג אדמדם. חבר אחר עשה בחוכמה כשהוסיף 16 ש”ח ונתן לנו לטעום ממנת פילה הבקר ברוטב פטריות כמהין שהזמין, גם היא בליווי פירה ואגוזי קשיו מעל. חברה צמחונית אחרת צללה לתוך מנת ריזוטו עגבניות מהממת עם זיתי קלמטה ותרד, המוגשת עם פרמז’ן וקרם פרש, שכמעט גרמה לקרניבורים אדוקים כמונו להמיר דת.


הקינוחים (שטרויזל פקאן בננות עם גלידת וויסקי טעימה וגנאש שוקולד בליווי גלידת פרג) אמנם לא כלולים בהצעה, אבל הקוקטיילים הקרירים דווקא מוגשים בהנחה יפה יפה, מה שמסביר את שורת כוסות המרגריטה פסיפלורה ותות, המרטיני מלון (שמגיע בשייקר קטן למזיגה עצמית) והפיג’לינג אדורה – שנשארו ריקות על השולחן.


לקראת סיום (וכאילו אין מחר) רכשנו במקום את הספר החדש “בני סיידא ואבי ביטון מבשלים” הכולל את רוב מנות התפריט כולל צילומים מעוררי זיכרונות ובלוטות, וברחנו מהר הביתה, מרוגשים כמו איבגי ב-“מתחת לאף”, ונשבענו לחזור בהזדמנות הקרובה – לפני שבעל הבית יתעורר ויבין שנהנים כאן על חשבונו.


ארוחה עסקית באדורה ב-59 ש”ח (חלק מהמנות בתוספת של 5-16 ש”ח), תקף בימי ב’ עד ו’, בין השעות 12:00-17:00, וביום ו’ עד השעה 16:00
אדורה“, בן יהודה 226 (ליד שדרות נורדאו), תל אביב