סיציליה בקערה. מרק פאפא אל פומדורו
סיציליה בקערה. מרק פאפא אל פומדורו

אומרים שיהיה קר בסופ”ש (שזה בטח אומר קרירות מרומזת לפנות בוקר). ולכבוד צניחת הטמפרטורות (במעלה ורבע. וואו) – קיבצנו עבורכם את מיטב המרקים שבישלו חברי מרמלדה בכבודם ובעצמם, עם מתכונים מדויקים, ועוד אחד מוצלח שאכלנו במסעדה סבסטיאן. ניפגש על החוף, בפארק, בנחל עמוד, יו נואו, “סופ”ש חורפי”.


#1 פאפא אל פומדורו (מרק לחם ועגבניות איטלקי)
הבשלן: יוסי – מנהל תוכן

המתכון:
2 קילו עגבניות בשלות מאוד, קלופות ומרוקנות מזרעים*
מלח ים ופלפל שחור טחון טרי
200 גרם לחם יבש, ללא החלק הקשה, שבור לחתיכות
זר גדול של בזיליקום – לקרוע את העלים לחתיכות
שמן זית כתית

קוצצים גס רבע מהעגבניות ומניחים בצד. את היתר מעבדים במעבד מזון לתערובת חלקה וסמיכה (אולי תצטרכו לעשות את זה בשתי “נגלות”). מתבלים היטב במלח ופלפל. מכניסים את התערובת למחבת גדולה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הלחם היבש ומערבבים עד שהלחם סופג את הנוזלים והופך לרך. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ואת עלי הבזיליקום, ומערבבים היטב. מתקנים טעמים ומטפטפים שמן זית מעל.
מומלץ להגיש: לילדים! הם מאוד אוהבים ובדרך כלל מבקשים עוד מנה, שזה כמובן הדבר הכי מספק בעולם. סליחה, התבגרנו.

#2 מרק עדשים

קטניה שאין לזלזל בה! מרק עדשים עשיר


הבשלנית: גלי – מנהלת תיקי לקוחות

המתכון:
שמן זית
בצל גדול קצוץ
2-3 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים
2 גבעולי סלרי חתוכים
2 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות
4 שיני שום פרוסות דק
2 כוסות עדשים שחורות
מיץ מחצי לימון
2 כפיות כמון
מלח
פלפל גרוס

מטגנים את הבצל עד שמזהיב, מוסיפים את הגזרים ואת את תפוחי האדמה, מוסיפים את גבעולי הסלרי, השום, המלח והפלפל. מטגנים מספר דקות עד להתרככות, מוסיפים את העדשים ואת מיץ הלימון ומערבבים היטב. מוסיפים מים שיכסו את התכולה ועוד שתי כוסות. מרתיחים, מנמיכים את האש ללהבה בינונית ומבשלים כ-50 דקות. מפזרים כוסברה קצוצה מעל ומגישים.
מומלץ להגיש עם – סערה משתוללת בחוץ ואח בוערת.


#3 מרק בצל ופרמז’ן

בצל במיטבו! מרק בצל ומקלות בצק ופרמג'ן


הבשלנית: איה – מנהלת פיתוח

המתכון:
את המתכון למרק הבצל לקחה איה מבלוג האוכל האדיר – “פתיתים“, וצירפה לו מקלות בצק עלים ופרמז’ן הום מייד:
חבילת בצק עלים על בסיס חמאה (מופשרת לילה במקרר)
חלמון ביצה טרוף במעט מים
100 גרם גבינת פרמז’ן מגוררת

מחממים תנור ל-200 מעלות. מרדדים את הבצק ליריעה דקה, וחותכים לרצועות ברוחב של כסנטימטר. מורחים את הרצועות בחלמון הטרוף, ומפזרים פרמז’ן. מניחים בתבנית אפייה ואופים כ-20 דקות.
מומלץ להגיש עם
– סבלנות. לוקח למנה זמן להתקרר.

 

#4 מרק קרם כרובית

בפעם הבאה שאתם בהרצליה. מרק קרם הכרובית של מסעדת סבסטיאן


מרק קרם הכרובית הקטיפתי הזה, שאכלנו במסעדת “סבסטיאן” בהרצליה, היה מאד מענג (ציטוט מפי החך המתענג – “המרק הכי טעים שאכלתי בחיים!”). אז בפעם הבאה שאתם בהרצליה ותוקף אתכם חשק עז למרק, אל תשכחו מי פינק אתכם באחלה כיוון לסגירת הפינה.