קובה קובבה. מסעדת דונה
קובה קובבה. מסעדת דונה

הרבה זמן לא כתבנו לכם כאן על סוד שרק מעטים מכירים. מן מקום כזה שאין לו ממש שלט שלא לדבר על יחסי ציבור או עמוד פייסבוק סוער או אתר מעוצב. אבל יש לו נשמה ענקית ואווירה בשפע.

הכירו את – מסעדת דונה בראשות הבשלנית דונה (מפתיע).

כרגיל, נקלענו אליה ברגע של רעב נוראי (מפתיע 2). טיילנו בכרם התימנים ביום שישי כשכל המסעדות באזור כבר היו סגורות. היינו זומבים וחיפשנו מקום עם אוכל חם וטעים (או במילותיו של חיים כהן: “הביס הזה הוא מנחם לי, הביס הזה הוא טעים לי”). ורגע לפני שהרמנו ידיים נתקלנו בבריסטול הכי לא מרשים שראינו בחיינו. סתם בריסטול עם רשימת מאכלים ביתיים מבושלים שהדליקה לנו את הצ’קרות. נכנסנו לסלון קטנטן עם שולחן שעליו הונחו כתריסר סירים עמוסי כל טוב.

דונה הציגה את הבישולים שלה, התקשתה מאוד להמליץ על משהו ספציפי (כולם היו בניה) ואנחנו החלטנו ללכת על מרק קובה כתום שהיה מדויק וטעים (35 ש”ח) וקציצות דגים מתובלות היטב (40 ש”ח). אכלנו בחצר הבית, על כסאות כתר פלסטיק באווירה מיוחדת שלא מאפיינת כל כך את מסעדות האזור. יש גם סופריטו, חריימה, מפרום, ממולאים, טבחה ומנות צמחוניות משתנות.


בקיצור, זה סוד. אז אל תגלו.


מסעדת דונה
אלשייך 4 תל אביב; לפרטים נוספים – טל: 052-2340100
מחירי המנות 35 ש”ח – 40 ש”ח
שלישי – שישי 11:00-17:00 (המסעדה שפתוחה עד השעה הכי מאוחרת בשוק); אפשר לקחת הביתה

דלת הקסמים. הכניסה למסעדת דונה