ים, יבשה. דים סאם ב"האנוי"
ים, יבשה. דים סאם ב"האנוי"

לא שאנחנו מתכוונים חלילה לפגוע בחברות הכי טובות שלנו, הפחמימות, אבל משום מה, כשהמעלות בחוץ עולות – יש לנו פחות ופחות חשק לתקוע לזניה מהבילה, בורקס תרד או קוסקוס ירקות. הפתענו גם את עצמנו בעניין הזה, מודים. לעומתן, כמה מנות ים, מרעננות וקיציות שבאו אל קרבנו לאחרונה, השאירו אותנו קלילים כמו פאולינה, ועם חשק להזמין אותן טייקאווי ישירות ליוון. תודה.

הנה ארבע צלחות נבחרות ובלתי נשכחות, שלא אכפת לנו לטחון מעכשיו ועד שסוגרים את הים. לימון מישהו?


#1
המרענן הרשמי – דים סאם הר-גאו מאודה בעבודת יד, במילוי שרימפס וערמוני מים שקופים וטעימים (4 יח’). מרענן כמו דייט באיגלו.
כמה ומאיפה –  24 ש”ח, במסעדת “האנוי”, לילנבלום 18, תל אביב, טל’: 03-5337962
הולך טוב עם – מרפסת משקיפה על חוף ים מלא גולשים חתיכים בקוסטה ריקה. קיפ דרימינג.

 

#2

מסביב לסביצ'ה. מנות ים ב-"סיפו"


המרענן הרשמי – סביצ’ה דג ים טעים ביותר, על סלק צלוי ובצל ירוק (מנת פתיחה), וגם שרימפס בחמאת הדרים פיקנטית עם עלי תרד וחסה אמריקאית קלילה (מנה עיקרית). הולך טוב יחד או לחוד.
כמה ומאיפה – 49-57 ש”ח, במסעדת “סיפו”, נחמן 3 (פינת עמיעד 16), שוק הפשפשים, יפו, טל’: 03-6038121
הולך טוב עם – אינפוזיית גרניטה, כסא נוח ב”מציצים” ושמשיה.



#3

הר שכולו טוב. טרטר אינטיאס של הבסטה


המרענן הרשמי – טרטר דג עשוי מלוקוס או אנטיאס (מה שיש בשוק הצמוד למקום). עם מלפפון, ג’ינג’ר, צ’ילי, קשיו, נענע ובצלי שאלוט. כל הכיף הזה מתובל במחית תמרהינדי שהשף הוסיף לה מעט סוכר ולימון, עם קצת יוגורט קליל מסביב. משביע ויאמי שאין לתאר.
כמה ומאיפה – 79 ש”ח, ב”הבסטה“, השומר 4 (צמוד לשוק הכרמל), תל אביב, טל’: 03-5169234.
הולך טוב עם – כפכפים, בירה קרה ושידורים חוזרים של “וויפ-אאוט“.


#4

 

מזל, דגים. פיש אנד צ'יפס ב"סלון"


המרענן הרשמי – “פיש אנד צ’יפס” על נייר, מנת ספיישל על בסיס דגים משתנים (אנחנו טעמנו דג מרלן) ופלחי צ’יפס מוזהבים בחמאה צלולה בגודל קבוע (שלפי המתכון של אייל שני מוכנים בשלושה שלבים מורכבים, דונט אסק).
כמה ומאיפה – 140 ש”ח, סלון של אייל שני, מעבר יבוק 8, תל אביב, פתוח בערבי רביעי-חמישי בלבד, 19:00 – עד לקוח אחרון, טל’: 052-7035888.
הולך טוב עם – גיגית קרח לרגליים והר מגבונים לחים.