כריות קטנות של ארטישוק. טאנטי באצ'י
כריות קטנות של ארטישוק. טאנטי באצ'י

עם כל האהבה לסלט ביצים של דודה אסתי והקבבים השרופים של דוד נתן – עוד סופ”ש אחד של ארוחות משפחתיות ואנחנו קופצים מהחלון. לא נעים לבוא למשרד בראשון ולספר שהדבר הכי מרגש שעשינו היה לתדלק שירות עצמי. גם אנחנו רוצים להחליף את הנוף בעיניים, לאכול טוב באיזה גומחה בצפון, ולהישבע “שאין מה לחפש באיטליה, ממש טוסקנה הקטנה כאן!”. במילים אחרות: אנחנו רוצים שוב למסעדת “טאנטי באצ’י” בטבעון.

המסעדה הקטנה והמשפחתית שהכרנו לא מזמן (בחיים שלפני החגים, זוכרים?), עברה גלגולים ומיקומים מאז נוסדה ב-99′. אך בשנתיים וחצי האחרונות תוכלו למצוא אותה בצד הדרך בקרית טבעון, מתופעלת על ידי בני הזוג מיכל ומולי יובל-אור, שיודעים להכין קסמים מקמח ועגבניות טריות. הכול מוגש כאן בכמויות נדיבות ולא יקרות, מחומרי גלם שמיובאים מארץ המגף, עם חיוך והמון יחס אישי לילדים (כולל סלסלת משחקים מתחלפים, סכו”ם לכל גיל וגישת צ’יילד פרנדלי מזמינה ומכבדת). בקיצור, עצירת ביניים בטרטורייה כפרית באיטליה. למנה ראשונה בחרנו פיצה עם רוטב עגבניות, מוצרלה, לבבות ארטישוק, עלי רוקט טריים ושמן כמהין (48 ש”ח) הקרויה על שם המסעדה (טאנטי באצ’י, “הרבה נשיקות”), לצד יין הבית (סנטה קריסטינה לבן ומרענן, 65 ש”ח). למנה עיקרית הזמנו פסטה (שמיוצרת כאן) עם ראגו עגל עשיר ומעולה, במינון מדויק ונדיב בין בשר לרוטב, בול כמו שאנחנו אוהבים (60 ש”ח). חלקנו גם רביולי במילוי ארטישוק קלוי, שום ופטרוזיליה בשמן זית (68 ש”ח), וניגבנו עם פוקצ’ת חמאת שום ועשבי תיבול (שנוצרת כמו הפיצות בתנור על אבן שמוט, 28 ש”ח). אם רק היינו קוראים מראש את האזהרה שכתובה על הלוח בפנים “נא לשמור מקום לקינוחים (הם עבודת יד)”, היינו מזמינים קנולי במילוי מסקרפונה, פירות יבשים ושוקולד; או טארט מרציפן וריבת פירות יער; או גלידה ביתית מחומרים טבעיים. אבל היי, לפחות השארנו תירוץ להברזה בשבת הקרובה וסמס לדודה: “קפצנו לטוסקנה, אל תחכו לנו עם הקבב, הרבה נשיקות…”


טאנטי באצ’י” – מסעדה, מעדנייה וסדנאות בישול איטלקי (גם לילדים. ויש גם משלוחים).
שקדים 35, קרית טבעון, טל’: 04-9536779, כל יום 12:00-22:00, עמוד הפייסבוק.

 

עושים משלוחים לבבלי? ראגו עגל ב-טאנטי באצ'י