מי מעמיד קפה? הסופגניות של "לחם יין" (צילום: בועז לביא)
מי מעמיד קפה? הסופגניות של "לחם יין" (צילום: בועז לביא)

עוד לא בדקנו בוויקיפדיה, אבל נדמה לנו שמי שהמציא את הקינוח המסורתי של חנוכה חווה כנראה באיזה לילה סוג של התגלות. אחרת אין לנו הסבר איך נולד מתכון חוקי שמשלב בין כרית של פחמימות, ריבה (במקרה הטוב) ואבקת סוכר. איך שלא יהיה, אנחנו בעד להקים על שמו כיכר קטנה בכל עיר.

בלית ברירה, ואחרי שבשבוע האחרון זרמו למערכת משלוחים חמימים ומגרים מקונדיטוריות ומאפיות שונות (כח רצון? קח חמש דקות), אנו מציגים לכם בהכנעה גמורה את מצעד הסופגניות שטעמנו (אולגה רז, אנחנו בדרך!). תהיו חזקים, נתראה באודישנים של “לרדת בגדול 5”:

#1 (בתמונה למעלה)
המקום
מאפיית בוטיק “לחם יין”, דרך החורש 4, קריית סביונים, יהוד, טל’: 03-6321793
מה במילוי? מוס שוקולד חלב ותפוז, בציפוי שוקולד מריר וגרידת תפוז טריה; או תפוחים טריים מקורמלים עם קינמון ופרוסת תפוח אפוי; או מוס בננה, מצופה בשוקולד מריר ופיסות קרנץ’ בננה; או לימון מצופה בגלייז סוכר, גרידת לימון ושבבי קוקוס; או שוקולד מריר עם סוכריות צבעוניות.
המחיר – 5 ש”ח (לסופגניה קלאסית עם ריבת תותים), 7 ש”ח (לסופגניות המיוחדות מהקולקציה הפירותית-חורפית).
ואם כבר למות עם סופגניה – אז עם זו במילוי מוס פטיסייר עם רוטב פירות יער, מצופה בשוקולד לבן, חמוציות ופטל. יש למישהו אינסולין?





#2

אלוהים, אתה טוב מדי אלינו. סופגניות היער השחור של "ביסקוטי" (צילום: בועז לביא)


המקום
קונדיטוריית “ביסקוטי”, הירקון 67 א.ת. בני ברק, טל’: 03-5704015/8 (ניתן להזמין לכל חלקי הארץ).
מה במילוי? קרם גבינה וציפוי גבינה פירורים; או טירמיסו (קרם מסקרפונה וזיגוג קפה); היער השחור (קרם שוקולד לבן, זיגוג שוקולד מריר ודובדבני אמרנה); או טריקולד (קרם שוקולד חלב ולבן בציפוי גנאש שוקולד מריר); או עוגת ביסקוויטים (קרם וניל, ציפוי גנאש שוקולד חלב ושברי ביסקוויט).
מחיר – 5 ש”ח (לסופגניית ריבת חלב או תות), 8 ש”ח (מהקולקציה המיוחדת בהשראת עוגות).
ואם כבר למות עם סופגניה – אז חצי מהטריקולד, חצי מהטירמיסו. חצי מהקרם גבינה. מיישרים ובוכים.

 


 

 

#3

היינו כנראה טובים מדי בגלגול הקודם. "לחמים" (צילום: דניאל לילה)



המקום
מאפיית “לחמים”, חשמונאים 99, ת”א (טל’: 03-5618111, 24 שעות, למעט שבת), שוק הנמל המקורה, נמל ת”א; הכרמל 11, שוק הכרמל, ת”א. 
מה במילוי? ריבת תות בעלת אחוזי פרי גבוהים, או תפוז-שוקולד מריר, או פטיסייר שוקולד חלב או פטיסייר וניל.
מחיר –  6 ש”ח (למטוגנות), 7 ש”ח (לאפויות).
ואם כבר למות עם סופגניה –  ריבת חלב מקושטת בגבישי סוכר. סופר קלאסיקו.


 

#4

אופיום להמונים. "בן-עמי" (צילום: דניאל לילה)


המקום
קונדיטוריית “בן עמי”, כפר ויתקין (טל’:09-8663211); הרצליה (טל’ 09-9579589); ירושלים (טל’ 02-6510070); תל אביב (03-5609960); גבעתיים (טל’: 03-5711701); גני תקווה (טל’: 03-5351777).
מה במילוי? מרקחת שזיפים בברנדי; או מרמלדת פירות הדר; או קרם קפוצ’ינו; או קרם לימון; או ריבת חלב; או שוקולד. יש גם סופגניות אפויות מבצק בריוש במילוי קרם פטיסייר או טראפלס שוקולד.
מחיר– 5-8 ש”ח.
ואם כבר למות עם סופגניה – אז זו במילוי קצפת וריבת תות אוורירית וקלה. למה כל הטוב זה מגיע לנו?

 

 

#5

מנשנשים בלי הכרה. הסופגנינה של לחמנינה (צילום: ינאי יחיאל)


המקום
מאפיית “לחמנינה”, קרמניצקי 14, ת”א. טל’: 03-7448088, 052-2430440 (בשבת, 8 בדצמבר, ערב נר ראשון, המאפייה תישאר פתוחה מ-10:00-20:00).
מה במילוי? ריבת תות, או גנאש שוקולד מריר וחלב – בסופגנינות מטוגנות, אפויות או בסופגנינת כוסמין (תקדים!)
המחיר –  7-10 ש”ח (בקניית 20 סופגנינות – מקבלים 2 במתנה).
ואם כבר למות עם סופגניה – אז עם המטוגנת במילוי ריבה ביתית והר אבקת סוכר. סליחה ותודה.

 

 

#6

קלאסיקה. אידלסון 10 (צילום: אנטולי מיכאלו)


המקום
– פטיסרי “אידלסון 10”, בתל אביב: בן יהודה 252 (טל’: 03-5444154); דיזנגוף 117, (טל’: 03-5299295); ויצמן 57 (טל’: 03-6911446); מלכי ישראל 2, פינת שד’ ח”ן (טל’: 03-6093932); ובמוזיאון העיצוב, חולון (טל’: 03-5052682).     
מה במילוי? ריבת תות ביתית על פי מתכון וותיק של ציונה הרשקוביץ’ (ניתן לרכוש גם ללא ריבה).
מחיר – 6.5 ש”ח ליח’.
ואם כבר למות עם סופגניה – אז עם זו בלי הריבה, שהתגלתה כמאוזנת ומתוקה להפליא.