מה לחתוך לכם? מקבץ סלטי קיץ מרעננים
מה לחתוך לכם? מקבץ סלטי קיץ מרעננים

חם מדי בשביל להזמין פיצה, כבד לנו לטגן חביתה, ואין שום סיכוי לצאת מהבית עד גמר הישרדות VIP. ואם גם ככה אנחנו פותחים את המקרר כל 8 דקות (בכל זאת, אנחנו די שוקלים לעבור לגור בו), למה שלא ננקה על הדרך את המגירה של הירקות ונפיק איזה סלט קיצי ומצנן, כזה שישאיר אותנו קלילים יותר מממשלחת המתעמלות הרומניות.

5 מתכונים ביתיים שאספנו מחברי הצוות יצננו לכם את האווירה ויוציאו את העיניים לכל החברים שנסעו לזלול סלטים ביוון. הנה, גם אנחנו יודעים לגרד פטה:

#1
סלט חסה ברוטב ויניגרט קלאסי

מיכי לא חסה. סלט חסה עם רוטב סודי של מיכל

 

דבר הקוצצת – מיכל: “הכי חשוב שהחסה תהיה אלוהית. לא פחות. צעירה, פריכה וטרייה. לגבי הרוטב –
מיץ לימון טבעי שנסחט הרגע, מוסיפים כפית שטוחה של חרדל דיז’ון ומערבבים עם מזלג עד שהתערובת הופכת למעט סמיכה. ואז לאט לאט מוסיפים שמן זית. ממשיכים לערבב עם מזלג. מוסיפים קצת מלח. וזהו. היחס בן הלימון לשמן אמור להיות 1:3 לטובת השמן. אפשר כמובן להחליף שמן זית בשמן שומשום או בשמן רגיל ואת הלימון בחומץ רגיל או בבלסמי (ואז לא צריך מלח). ובקיצור – תעשו מה שבא לכם. העיקר – החסה”.

 

 

 

#2
סלט סלק בהשראת השף העירום

דיר בלאק על המפה. סלט הסלק של אורי

 

דבר הקוצץ – אורי: “בגדול זה סלט סלק. מבשלים 4-5 סלקים קטנים 30-40 דקות, עד שהופכים רכים (ולא מדי). חותכים פרוסות די דקות ומשרים בכמה כפות שמן זית וקצת בלסמי (ג’יימי אוליבר ממליץ גם על מיורן). מכינים רוטב: 3 כפות מיונז, 3 כפות חזרת לבנה ולימון מ-2 לימונים (לפחות בקיץ שהם די עלובים). מערבבים ומוסיפים מלח פלפל. לפני הגשה מוסיפים הרבה עלי ארוגולה לסלק ומגישים עם הרוטב שמתאים גם לסלט וגם לדגים (שזה העיקר במתכון של אוליבר). הרוטב הוא שילוב מצוין בין הלימון, החזרת והמיונז, קצת חריף ומאוד לימוני”.

 

 


#4 / #3
שלושה סלטים לשבת בבוקר


עושים סלט מכל דבר. סלט "מה שיש בבית" של ענתי

 

דבר הקוצצת  – ענתי: “סלט אישי לכל בן משפחה, שבת בבוקר: משפחתנו מיוחדת במינה, בארוחת הבוקר הגדולה של שבת בבוקר לא ניתן להסכים על סלט אחד, צריך שלושה שונים. אחד לא אוכל עגבניות ובשבילו יש את הסלט הבא: מלפפונים פרוסים, קולרבי, צנונית, בצל סגול וקליפות לימון מתובל בשמן, לימון, מלח ופלפל. השני אוהב את זה נטורל: מלפפונים ועגבניות בלבד עם תיבול דומה (למעשה זה להוציא חלק מהסלט הראשי באמצע). אנחנו אוהבים הכל ומתאימים למה שיש בבית: מלפפונים, עגבניות, פלפל, צנונית, נבטי צנונית, קולרבי, פטרוזיליה, קליפות לימון ועוד. הכל חתוך דק ומטובל בנדיבות. חלק מהמשפחה מתעצבן מהצורך לעשות 3 סלטים שונים (נודניקים!) וחלק מקבל זאת בשמחה כחלק מהחינוך לאינדיבידואליות וביטוי עצמי…”.

 

 

לזה שלא אוכל עגבניות. סלט קולורבי של ענתי

 

 

אני היי בנטורל. סלט אמצע-הדרך של ענתי

 

 

 

#5
סלט אפרסקים משודרג

המרענן הרשמי. סלט אפרסקים קיצי של יעל


דבר הקוצצת – יעל: “מדובר בסלט כל כך פשוט, שניתן להכין אותו בכל מיני גרסאות של פירות ואגוזים, תלוי בעונה. בקיץ אני מכינה אותו ככה: לוקחים עלים ירוקים שטופים (תערובת מוכנה או עלי בייבי), שני מלפפונים ירוקים, אפרסק גדול (או שניים קטנים), ואגוזי מלך. חותכים הכול יחד ומערבבים עם רוטב של שלושה מרכיבים רטובים ושלושה יבשים: חצי לימון, כפית חרדל, קצת שמן זית, מלח, פלפל שחור וכפית סוכר. מערבבים היטב ומגישים. מי שרוצה להעשיר עוד יותר – ניתן להוסיף גם פול ירוק. והכי חשוב – אנשי האנטי-עגבניות – זה הרגע שלכם”.