הא לחמניה. The BUN שייטל בורגר
הא לחמניה. The BUN שייטל בורגר

פעם בכמה זמן, כשנחה עלינו הרוח אנחנו תופסים יוזמה, סל של סבתא ויוצאים לעשות שוק. עכבר שוק מנוסה שהתלווה אלינו בשישי האחרון לסיבוב, הפנה את תשומת ליבנו למסעדונת אסייאתית ממש בכניסה לשוק הכרמל, שגרמה לנו להרגיש קצת בכמו ברחוב קאו-סאן (רק בלי התרמיל והשפשפת).

The Bun נפתחה בתחילת השנה על ידי השפים אייל ושי קיצ’ס, אחים בחיים ולמקצוע, שהחליטו לקחת את כל הניסיון שצברו כשעבדו במסעדות מעוטרות כוכבי מישלן בחו”ל, ולהקים מקום שישלב טעמים אסייאתיים עם טכניקות מערביות, ואינטרפרטציה אישית שלהם על חומרי גלם מקומיים והכי טריים שיש (אין יותר קרוב לדייג מזה, האמינו לנו). התיישבנו על בר ארוך מול המטבח הפתוח והתחלנו להזרים מנות: רול סלמון מגולגל בדף אורז טעים ומרענן (29 ש”ח), נתחי קריספי צ’יקן על שורת Rice Cake עם צ’ילי מוחמץ ורוטב חמוץ חריף (56 ש”ח), וגם מרק Pho צלול וגדול, על ציר מתובל ובתוכו נתח קצבים, אטריות אורז ועשבי תיבול (58 ש”ח של בריאות בקערה). עד שהגיעה תחושת השובע מהמוח לבטן, מיהרנו להזמין טעימה ממנות הדגל, שעל שמן קרוי המקום – שתי לחמניות מאודות, עגולות, בהירות ורכות (כמו לקחת ביס מענן) אותן בחרנו למלא עם שייטל בורגר, בצל מקורמל, ורוטב צ’ילי מעושן (38 ש”ח).

יצאנו חזרה לשוק עם שתי בירות צוננות ובטן מלאה בכל טוב. היה טעים ומעורר זיכרונות.

The Bun – מזנון אסייאתי עכשווי
הלל הזקן 18 (בכניסה לשוק הכרמל, מצד ימין), תל אביב, טל’: 03-6044725, The Bun בפייסבוק (או באתר הזמני). 


טום-יאמי. מרק Pho של The Bun



זיכרונות מתאילנד. קריספי צ'יקן של The Bun




כמו לקחת ביס מענן. לחמניות מאודות של The Bun מוכנות לשיגור