כבר על האש. "בית חם" - איילת הירשמן
כבר על האש. "בית חם" - איילת הירשמן

בתור אנשים שמאד מעריכים מתכונים מדויקים, אנחנו יודעים לאתר ספרי בישול טובים שעושים לנו שמח במטבח ומשפרים את המעמד שלנו בקרב בני ביתנו התאוותנים. כי אחרי שחלמנו שנים על יכולות בישול אקספרסיבי בסגנון – תנו לנו חצי כרובית, טחינה גולמית ומוזיקה קלאסית ותקבלו ארוחת שבע מנות מתוקתקת – הבנו שזה כנראה כבר לא יקרה. בקיצור – הזרימו אלינו מתכונים טובים ואנחנו שלכם לנצח.

והנה, ספרה האחרון של הבשלנית והעיתונאית רבת המהללים איילת הירשמן – “בית חם” – עשה לנו הרבה נחת בגזרת המטבח ושלח אותנו עם חיוך מנצח לעמדת שטיפת הכלים (מתי יוציאו חוק שמי שמבשל לא מנקה?). כבר הספקנו להכין ממנו מרנג של פירות יער ותותים (חשוב לזכור – כשהגעתם למשהו לבן וקשה – אז זה סימן שהמרנג נגמר והתחילה הצלחת), מרק עגבניות ועוגת שוקולד מעלפת (2:1 למתוקים). היה לנו ברור ופשוט לעבוד איתו (העיצוב מהמם של סטודיו NYLON והצילומים המקסימים של יוסי סליס). המרכיבים וההוראות בהירים ונוחים, והתוצאה לא מאכזבת. בקיצור, הוספנו לעצמנו עוד ספר (לא יומרני ובגובה העיניים) למדף הספרים המוכתמים בשמן ושוקולד. אתם יותר ממוזמנים.

ספר הבישול “בית חם” – איילת הירשמן (הוצאת ידיעות אחרונות, 160 עמ’) – 118 ש”ח
להשיג בחנויות ואתרי הספרים