גוד מורנינג סאנשיין. פסטה קרבונרה ב-Shine (צילום: אנטולי מיכאלו)
גוד מורנינג סאנשיין. פסטה קרבונרה ב-Shine (צילום: אנטולי מיכאלו)

בימים (הנפלאים יש לציין) בהם גרנו במרכז תל אביב, עם שני שותפים וארנונה מחולקת, סיכמנו ביננו חוזה בלתי רשמי: בכל פעם שמישהו רוצה לארח בדירה – השניים האחרים מפנים את הסלון ויורדים למטה ל-Shine, הקפה התל אביבי שתמיד גורם לנו להרגיש על הציר שבין ברלין לניו יורק. כך יצא שבמהלך חורף שלם ובזמן שלאחד השותפים היתה חברה קבועה – אנחנו זכינו לטעום את כל התפריט (ובמיוחד את ארוחת הבוקר עם הביצה הרכה ואצבעות הטוסטים).

מאז, ובימים אלו ממש, חוגג השיין עשור להיווסדו (נצח במושגי בתי קפה בעיר) ובניגוד אלינו – נראה מגרה ומגניב יותר מתמיד, הודות לצירופו של השף אמנון ליפשיץ (מ-“פרונטו” ו-“ליפשיץ”), שדאג לרענן ולהכניס מנות חדשות בסגנון ביסטרואי, מבלי לשנות או לגעת יותר מדי במנות הוותיקות והאהובות בתפריט הקבוע. כך למשל תוכלו מעתה לטעום סלט עוף מוקפץ עם זעתר, חמוציות, טחינה גולמית, ובורגול (44 ש”ח, ראו תמונה למטה) שהתגלה כמגוון וטעים מאוד; או ריזוטו שרימפס (52 ש”ח) גדול ומדויק מכל הבחינות (כמות השרימפסים, מידת הרטיבות וכו’); וגם שוקרוט עם נקניקיות ביתיות, ביף בורגיניון קלאסי, שוק אווז ועוד. מדי יום מבטיחים ב”שיין”, יתחלפו סוגי המרקים (שעועית שחורה ומנגו, מיניסטרונה איטלקי, טום יאם, ארטישוק מנגולד, ועוד) ואף יוצעו בכל פעם מנות פסטה שונות ואולטרה-טריות, צמחוניות או בשריות.

קפצנו להגיד מזל טוב והלכנו, בנוסף לטעימות החדשות, גם על לביבות תירס (20 ש”ח), פסטת ארביאטה מצוינת ובול כמו שאנחנו אוהבים (44 ש”ח) ולזניית ראגו חורפית ומשביעה (45 ש”ח) שפשוט אי אפשר בלעדיה. אגב, ולכבוד יום ההולדת העגול, מוזמנים כל האורחים בימים אלו לצ’ייסרים ב-10 ש”ח  ובקבוק יין ב-50 ש”ח (לאדם) עם ריפיל חופשי. שיהיה עד 120, לא כולל שירות.

קפה שיין, שלמה המלך 38 (פינת פרישמן), תל אביב, טל’: 03-5276186



עוף טוב. סלט עוף מוקפץ בטחינה ודברים טובים ב-Shine (צילום: אנטולי מיכאלו)

 

 

ולמי שרוצה עוד קצת מידע על סיכום העשור של ה-Shine: “בעשר השנים האחרונות הוקצפו 72000 כוסות קפה הפוך, בושלו 47162 ביצים רכות (במשך 4 דקות בדיוק), טוגנו 43680 פרוסות פרנץ’ טוסט בחמאה, נזללו 39600 אצבעות טופו, הושקו 33240 כוסות יין, נמזגו 18250 גלונים של חלב, נפרסו 14600 ככרות לחם, נטרפו 9000 כריכי רוסטביף, הלכו לאיבוד 7300 עטים, נלגמו 4950 כוסות סנגריה, הוכתמו 5012 גלילי דיו למדפסת, הוגשו 5000 פרוסות של טארט אגסים, נאפו 3533 עלי לזניה, נפתחו 2650 חביות בירה,  פוזרו בעדינות 1200 קילו גרנולה, נמזגו 1.5 קוב של רוטב ויניגרט, 12 פעמים בעל הבית ניסה להפסיק לעשן (לשוא…), 7 קנסות קיבלנו מהעיריה, ל-7 אנשי צוות נולדו ילדים, 7 פעמים עברנו ביקורת של מס הכנסה, ואלינור אחד נשאר כאן 10 שנים.”