בקרוב נהיה בכריך. "חמוצי הטעם" של איתן סגל (צילום: בועז לביא)
בקרוב נהיה בכריך. "חמוצי הטעם" של איתן סגל (צילום: בועז לביא)

אם חשבתם שהמשפט “מותק, יש לי מישהי אחרת” או “ממי, אולי כדאי שניפרד” הוא משפט מכאיב, סימן שאין לכם בבית מתבגר/ת. כי המשפטים הללו הם מוסיקה לאוזניים לעומת ההצהרה הכואבת, מפלחת הלב, הנאמרת כבדרך אגב: “נמאס לי מהסנדביץ’ הזה. כל פעם אותו דבר”. הרי בשביל מה אנחנו קורעים את עצמנו מבין הסדינים בשעות בלתי חוקיות, אם לא כדי להטיח שליכטת חומוס בתוך פיתה רעננה, להטיס לתוכה פרוסת פסטרמה דקיקה והיידה, שבע שעות נעימות לכולם עם בוחן בגיאוגרפיה לקינוח? אין, אין כמו ייסורי המצפון, רגשי האשמה והכאב האינסופי שנגרם להורה שילדיו מעקמים את האף כנגד מחוות האהבה הקולינריות שלו. ועד שתוקם עמותה למען הורים דחויי כריכים, נציע לכם להצטייד ב”חמוצי טעם” – שעשו בביתנו את מה שאף טיפול משפחתי יוקרתי לא יחולל.

החקלאי איתן סגל, שפיתח את “מלפפוני הטעם” הטריים והמוצקים, כבש אותם לפי הטכניקה המשפחתית של סבתו, ללא חומרים משמרים וצבעי מאכל. התוצאה – “חמוצי הטעם” – היא פיתוח חדש השומר על ערכם התזונתי של המלפפונים ומאפשר להם חיי מדף ארוכים (למרות שאין בהם, כאמור, חומרים משמרים). ואיך הטעם? או-הו: ביתי, טעים, הכי לא מעובד ולא תעשייתי, משדרג כל כריך ומקפיץ את תדמיתו של כל הורה מִדַרגַת “מכין כדי לצאת לידי חובה” לעמדת “מפנק ברמות על, חולה עליך אבא”. שווה.

“חמוצי הטעם” – מחיר החל מ-17 ש”ח (ליחידה של 870 גרם)
להשיג בשווקי האיכרים, בסניפי מגה, עדן טבע מרקט, טיב טעם ועוד.


מ"מ פיצוחים ליד הבירה. "חמוצי הטעם" (צילום: בועז לביא)

אנחנו חמוצים. כל הסדרה כולה (צילום: בועז לביא)