עבד כי ימלוח. מלח אטלנטי צרפתי של "מלח הארץ" (צילום: אפרת אשל)
עבד כי ימלוח. מלח אטלנטי צרפתי של "מלח הארץ" (צילום: אפרת אשל)

עד שכל המדינה למדה להגיד במכולת דברים כמו “איפה יש לכם סילאן?” או “סליחה, הגיעו השבוע נבטי אלפלפה?” – בשנים האחרונות נכנס לסלנג הקולינרי הישראלי דבר חדש: מלח אטלנטי. ואנחנו, שכבר שנים מבקשים מכל מי שנוסע לפרובנס שיעבור שנייה בסופר וייקנה לנו ארגז מהמלח המקומי המעולה שלהם עם פקק השעם (של Le Saunier de Camargue) – מודים שאפשר להסתדר בקלות גם בלי.

חברת “מלח הארץ” המייצרת מלחים בתהליכים טבעיים המופקים מהים האדום מאז 1922, השיקה לאחרונה מלח ים אטלנטי, המיוצר עבורה בצרפת, שאינו מכיל תוספים ונחשב בריא יותר לתיבול ולבישול מהמלח הרגיל. הישארו עימנו ל-60 שניות של הסבר למה: המלח האטלנטי שנאסף בשיטות מסורתיות ללא כל תהליכי עיבוד מקרקעית האוקיינוס – מותיר בתוכו את כל המינרלים של מי הים. לאחר האיסוף, מעבירים אותו הצרפתיים הטובים ייבוש בשמש לצורך אידוי יתרת המים, וכך יוצא שהוא מכיל את מקסימום כמויות היוד והמגנזיום, נשאר במרקם פריך עם צבע אפרפר טבעי, וללא טעמי לוואי. אם אתם עדיין איתנו – כל מה שאתם צריכים לדעת זה שמספיקה כמות קטנה ממנו כדי לשדרג כל חביתה, סלט או סנדביץ’ טונה שהפקנו לאחרונה על השיש הביתי. ואם בטעות שמנו קצת יותר מדי – סליחה, אנחנו פשוט קצת מאוהבים כרגע.

מלח אטלנטי (Gros Sel de L’ile de Re) של חברת “מלח הארץ” – 17.90 – 19.90 ש”ח (לשקית של 1 ק”ג)
ניתן להשיג בכל רשתות השיווק והמזון (כשר פרווה באישור הרבנות הראשית לישראל)