רק היום, רק היום. דוכן "אוליה" בשוק הכרמל (צילום: רלי שמולביץ)
רק היום, רק היום. דוכן "אוליה" בשוק הכרמל (צילום: רלי שמולביץ)

בשישי שעבר, בביקור יחסית נדיר שלנו בשוק הכרמל, באמצע כל הדוחק, הזיעה והקריאות הקלאסיות (“רק היום, רק היום – הפלפל יותר אדום!”) – נדהמנו למראהו של דוכן אחד שבלט בשקט, הקלאסיות והרוחב המפנק שהציע. מדובר באח הקטן של חנות השמן האהובה עלינו Olia, שנפתח ממש לפני שבועיים והרים את רמת העיצוב בשוק לגבהים חדשים. הבסטה היפהפייה מציעה כמובן שמני זית מזנים שונים מסודרים מקיר לקיר, ובר ריבועי עצום במרכז בו תוכלו לטעום מכל מה שאפשר להכין משמן זית:  טפאנדים, נשנושי זיתים ו”זיתוקים”, חרדלים, קציפות, מרקחות, ממרחים, סבונים, תערובות עשבי תיבול ועוד. למי שכל זה רק פותח לו את התיאבון – מוזמן ללכת על תפריט האוכל החדש במקום שכולל בינתיים כריכונים, סלטים ומבחר מתוקים המבוססים על תוצרת השוק הטרייה – בשילוב חומרי הגלם של “אוליה”. רק עוברים את צוואר הבקבוק ליד הדיסקים הצרובים – ומגיעים.

בסטת “אוליה הכרמל” – שוק הכרמל (הכרמל 7), תל אביב, טל’: 03-5100663
ראשון-חמישי 9:00-18:00, שישי 7:00-17:00

 

לבדוק לך שמן? "אוליה הכרמל" - בר שמן הזית הראשון (צילום: רלי שמולביץ)

פיק-אפ טפאנד. "אוליה הכרמל", בר שמן הזית הראשון בישראל (צילום: רלי שמולביץ)