מרק רגל תימני

שם המנה: מרק רגל תימני
הבשלן: יקיר (51)
דבר הסועדים: “שימו ברקע ציון גולן ותגיעו לגן עדן”.
הערה כלשהיא: הכי טעים לזלול מול מאסטר שף. 

המרכיבים:
1 ק”ג רגל בקר פרוסה (4-5 פרוסות)
חצי כוס כוסברה קצוצה
כוס סלרי קצוץ
כף חוואייג’ למרק
1 ראש שום

איך מכינים:
מרצפים את הסיר בפרוסות הרגל.
מכסים במים בגובה 5 ס”מ מעל הבשר.
מביאים לרתיחה ומוציאים קצף (לוקח זמן). מוסיפים את השום, הכוסברה, הסלרי, כף חוויאג’ למרק ומלח לפי הטעם.
מביאים לרתיחה ומכסים את הסיר.
מבשלים שש שעות על אש קטנה.
להציץ בסיר ולהוסיף מים אם חסר (תמיד שיהיו 5 ס”מ מים מעל הסחורה שבסיר).
אפשר להוסיף פלפל חריף (שחור או לבן), וכן זרעי כוסברה אם רוצים.

המרק הולך מצוין עם סלוף (פיתה תימנית) או לחוח.
מיטיבי לכת ותימנים מוסיפים חילבה (מטבל תימני), וכמובן סחוג.

>>>> רוצים שגם המנה שלכם תופיע במדור “תראו מה בישלתי” של מרמלדה?
שלחו לנו תמונה ומתכון מלא למייל המערכת או שתפו בעמוד הפייסבוק שלנו!