יאסו. דוכן האיקרא של אבי ושלמה
יאסו. דוכן האיקרא של אבי ושלמה

בכל פעם שאנחנו נקלעים לשלב ההתחלתי במסעדה בו נשטף השולחן בשלל סלטים קטנים הגוף שלנו נדרך. מתי ואיפה תונח הצלוחית האהובה עלינו מכל – צלוחית האיקרא. וכשזו מגיעה, כל האמצעים כשרים ואנחנו שוכחים את כללי החברות והמשפחתיות ועושים הכל כדי לנכס אותה רק לעצמנו.

לכן קשה לתאר את העזוז שאחז בנו כשגילינו את האיקרא של אבי ושלמה, אנשים נחמדים ונעימים בעלי דוכן בשוק הכרמל. שם, בין שלל דגים כבושים ומעושנים שוכנת לה איקרא משובחת. אבי מספר שייחודה נובע מכך שהיא עשויה אך ורק מחלב וביצי דג שמן במיוחד מזן איסלנדי שהם מייבאים בעצמם. הדג השמנמן מאפשר להם לבצע תהליך טבעי ולא להוסיף חומרים מיותרים כמו מיונז, שרווחים בקרב האיקרות הנפוצות שמסתובבות בינינו.

את המתכון ליצירת האיקרא המושלמת קיבלו השניים בירושה מהסבא, שהפעיל את אותו דוכן עוד בתקופת המנדט הבריטי, ועל רישיון העסק שלהם חתום לא פחות מכבודו – הגנרל אלנבי.

הסטמפה של אדון אלנבי היא אמנם האישור הרשמי לכך שלא טעינו, אבל הטעם לא זקוק לתעודות, הוא מדבר בעד עצמו, ואין לנו ספק שאוהבי איקרא מיומנים ישימו לב שמדובר בתגלית. 

100 גרם איקרא – 8.5 ש”ח
הדוכן של אבי ושלמה, ישכון 40, שוק הכרמל, תל אביב, טל’: 03-5179459