סרדינים כבושים

שם המנה: סרדינים כבושים
הבשלן: יניב (36)
דבר הסועדים: “כשמדובר ביניב, אנחנו בעד כיבוש”
הערה כלשהיא: תנו לנו חצי כיכר לחם ואנחנו מסודרים.

איך מכינים:
על משטח ישר מפזרים מלח גס.
מניחים פילטים של סרדינים טריים עם העור כלפי מטה. מניחים מעל קרש חיתוך כבד, למשך 20 דקות (ראו תמונה למטה).
בצלחת הגשה מסדרים עגבניות שרי פרוסות דק.
בצלוחית מעברבים שמן זית, לימון, פלפל גרוס וכוסברה קצוצה דק (אפשר גם צ׳ילי טרי קצוץ).
מנקים עם סכין את המלח שדבק בפילטים.
מסדרים על העגבניות הפרוסות.
מפזרים מעל את התחמיץ.
להגיש בצהרי יום חם (!) עם בירה נושקת לאפס.

הכבישה במלא עוצמתה. הסרדינים במלח גס בין לוחות עץ כבדים