נפגש בכיכר. לחם "נלסון" במאפיית לחמינה (צילום: ינאי יחיאלי)
נפגש בכיכר. לחם "נלסון" במאפיית לחמינה (צילום: ינאי יחיאלי)

מדי פעם אנחנו נתקפים רשעות טהורה. היום, למשל, נאבקנו שעות בקול הפנימי הנבזי שדחק בנו לשמור בסוד, רק הפעם, את המקום שמצאנו, ולא לגלות אודותיו לאיש. חשבנו לעצמנו שנוכל להמשיך להתגנב לשם באישון הצהריים, בלי שאף אחד אחר יידחף לפנינו בתור, רק כדי לשמוע את הלחם הטעים ביותר בגוש דן מתפצח לנו בפה.

אבל אחרי תשע פרוסות של אושר נשברנו והחלטנו להפיץ את הבשורה. והרי הפרטים: בבית מגורים תמים למראה בשכונת ביצרון מתחבאת מאפייה משפחתית קטנטונת, לחמנינה שמה (מה, כבר שמעתם עליה?), והיא שוקקת חיים וחדוות אפיה ומצוחצחת כמו בית מרקחת. מתוך התנור הגדול יוצאים לחמים מסוגים שונים, כולם טריים ושווים כל דקה של נסיעה במיוחד. במו עינינו ראינו איך מטפסים במדרגות לקוחות מביני-עניין, מציצים פנימה, שואלים מה כדאי לקחת היום, ומתכבדים בפרוסה עם חמאה או טפנד זיתים מפינת הטעימות המגרה עד כאב. אבל כשטעמנו את “נלסון”, כיכר הזרעים שהיא לחם הדגל של לחמנינה, ידענו שזהו זה. מעכשיו ניסע במיוחד לביצרון כדי להצטייד במלאי של כיכרות, שכמותן לא טעמנו. כי עם 50% קמח מלא, זרעי פשתן, שומשום, חמניות, דלעת ודבש – אפילו האוטו החבוט שלנו לא יכול להתווכח. ורגע לפני סגירת הגיליון, כפי שנהוג לומר, סקופ מרעיש: החל משישי הקרוב, ניתן יהיה לקנות בלחמנינה גם את החלה החדשה, ללא כל ספק הלהיט החם הבא, שאפויה מ-30% קמח מלא ואפופה במתיקות עדינה. זהו, הוצאנו את זה. עכשיו כולם יודעים.

לחם נלסון – 18 ש”ח (בימי שישי: לחם סלק, לחם בירה אגוזים, לחם תאנים ושקדים וחלה בציפוי שומשום או זרעי כוסברה ושומר)
להשיג בלחמנינה, ביצרון 30, תל אביב, טל’: 052-2430440 (כדאי לברר טלפונית איזה לחמים יש היום
), www.lachmanina.co.il